Opening Meander in teken van duurzame energie

De opening van het nieuwe gebouw Meander van de Universiteit Twente, op 23 november, zal in het teken staan van de energie van de toekomst. Het aan de opening voorafgaande symposium belicht de ‘ideale energiemix’ voor de komende honderd jaar, en de openingshandeling wordt verricht door Shell-topman Peter de Wit. Een dag na de officiële opening, op zaterdag 24 november, vindt een Open Dag plaats in het nieuwe gebouw.

Meander is het nieuwe gebouw voor onderzoeksgroepen van het instituut IMPACT van de Universiteit Twente: het huisvest laboratoria voor technisch natuurkundig en chemisch onderzoek dat zich onder meer richt op procestechnologie, vloeistofdynamica en materiaalkunde. Duurzame energie is één van de onderzoekszwaartepunten van IMPACT.

Drie energiescenario’s

Het symposium voorafgaand aan de opening verkent daarom de ideale mix van energiebronnen voor de toekomst. Drie scenario’s – kernfusie, biomassa en zonneënergie – komen aan bod, met als sprekers prof. Niek Lopes Cardozo (FOM Instituut voor Plasmafysica), prof. Wim van Swaaij (UT) en prof. Wim Sinke (ECN). Wetenschapsjournalist Simon Rozendaal (Elsevier) leidt de discussie. Kijk op de speciale site voor programma en gratis aanmelding.

Opening

’s Middags vindt de officiële opening van het nieuwe gebouw plaats: na toespraken door ir. Marien Florijn (Vastgoedgroep Drienerlo), prof. Hans Kuipers (wetenschappelijk directeur IMPACT) en CvB-voorzitter dr. Anne Flierman wordt de openingshandeling verricht door Peter de Wit MA, President-Directeur van Shell Nederland.

Open Dag

Op 24 november is er een Open Dag. Belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen in het nieuwe gebouw Meander en kennismaken met de onderzoeksgroepen. Ook zijn er dan verschillende demonstraties en activiteiten voor kinderen. Het gebouw is geopend van 10h00 tot 16h00, voor studenten, medewerkers, omwonenden en andere geïnteresseerden.

Meer informatie over het Institute for Mechanics, Processes and Control Twente (IMPACT) op www.impact.utwente.nl