Nieuw superviserend architect voor de Universiteit Twente

Ter opvolging van de heer J. Hoogstad heeft het College van Bestuur per 1 september 2009 de heer ir. P.G. Vermeulen gekozen. Omdat de heer Hoogstad gezien zijn leeftijd het rustiger aan gaat doen en zijn functie als hoofdarchitect heeft neergelegd.

De heer Vermeulen heeft veel kennis en affiniteit met het Masterplan van Hoogstad. Deze kennis heeft hij opgebouwd doordat hij als verantwoordelijk architect betrokken is geweest bij de renovatie, verbouw en nieuwbouw van het Horstcomplex dat een belangrijk onderdeel is van het Masterplan 2003.

De heer Vermeulen is sinds 1977 verbonden als architect aan het bureau architecten van Mourik en sinds 1988 als directielid. Hij heeft diverse projecten begeleid en daarnaast ook supervisie over projecten gevoerd.

Enkele voorbeelden zijn:

·

Hoofdkantoor Fortis in Utrecht, deze heeft in het Architectuur Jaarboek gestaan van 1995/’96.

·

Concertzaal Dr Anton Philipszaal in Den Haag.

·

Stedelijk Concertgebouw Leiden in Leiden

·

Renovatie en uitbreiding van het gebouw Wis- en Natuurkunde van de VU Amsterdam.

Bij de volgende projecten werd de taak van supervisor vervuld:

·

2002 – 2004 in opdracht van gemeente Utrecht, bij de herstructurering van het gebied rond het voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht met 30.000 m2 BVO kantoren en 100 woningen, inmiddels gerealiseerd.

·

2004 – 2006 in opdracht van gemeente Utrecht, bij het ontwerp voor het studentenhuisvestingscomplex MAX met 1000 eenheden, als eerste fase van de transformatie van de Merwede Kanaal zone, momenteel in aanbouw.

Op woensdag 25 november 2009 aanvangstijd 11:00 uur, geeft de heer Vermeulen op de UT een presentatie over zijn visie op het Masterplan Universiteit Twente en derhalve ook het Masterplan Kennispark. Deze presentatie zal plaatsvinden in gebouw de Waaier. Indien u deze wilt bijwonen dan kunt u zich aanmelden voor woensdag 18 november bij het secretariaat van de Vastgoed Groep Drienerlo (vgd@vgd.utwente.nl dan wel telefonisch op nummer 053-4892437).