Eerste paal Ravelijn symbolisch geslagen

De bouw van Ravelijn is maandag 12 januari symbolisch gestart. Door de vorst in de grond was het niet mogelijk om daadwerkelijk een paal te storten. Maar door middel van een oud-hollandse heipaal is er op symbolisch wijze een start gegeven aan de hereniging van de Faculteit MB en de rest van de UT. Zeven man, waaronder Kees van Ast lid van het college van bestuur, de decaan van MB Paul van Loon en Marien Florijn hoofd Vastgoed hadden de touwtjes in handen en trokken daarmee de paal omhoog.

Het nieuwe onderkomen is ontworpen door architectenbureau Mas architecten. Het wordt een modern pand dat uitnodigt tot ontmoetingen en is voorzien van diverse hightech faciliteiten. In de twee vleugels met elk vijf verdiepingen, worden alle werkplekken en studievoorzieningen gerealiseerd.

Afgelopen voorjaar is er vertraging opgetreden bij de sloop van het oude pand. Het bleek dat beschermde vleermuizen zich in het oude pand hadden gevestigd. De sloop kon weer worden hervat na het plaatsen van twee speciaal aangemaakte vleermuizenhotels.