JUNI - Plaatsing woordmerk UT

Het zal je niet ontgaan zijn: het grootse “University of Twente” woordmerk bij de ingang van onze campus. Ruim 32 meter lang en 2,5 meter hoog. Vanaf oktober 2014 al is eraan gewerkt door zowel het Facilitair Bedrijf als M&C. Nu staan ze er dan.

Het FB, in de personen van Job Saathof en André de Brouwer hebben er lang aan gewerkt. Het project heeft de nodige tegenslagen gekend, zoals de vergunning die bij de gemeente 2 keer is afgekeurd. Job en André zochten bovendien afstemming met de architect en de constructeur, om een en ander zo bestendig mogelijk te maken.

Opmerkelijk is bijvoorbeeld dat de positionering van de letters zeer nauwkeurig is uitgemeten, in samenwerking met de landmeetdienst. Met behulp van GPS is alles uitgemeten. De sleuven zijn 90cm diep gegraven en 80 cm breed. Deze sleuven zijn volgegoten met beton, waaraan de ankers zijn opgesteld.

Een indrukwekkende verschijning, zo aan het begin van de campus. Het zijn namelijk de grootste letters van Nederland. Via social media hebben medewerkers, studenten en bezoekers al menig keer een foto gemaakt. Zo ook Emile Roemer.