OKT - Meubilair opnieuw aanbesteed

De afgelopen maanden is door diverse FB’ers en collega’s uit faculteiten en diensten gewerkt aan de nieuwe aanbesteding van de inkoop van meubilair op de UT. Het gaat om een contractduur van 4 jaar vanaf 1 oktober 2015. In de aanbesteding is rekening gehouden met de wensen die UT medewerkers vaak hebben bij het bestellen van meubilair. Er is daarom gekozen om de af te nemen producten niet vast te stellen, maar te werken met bepaalde kaders. Voor de bureaustoelen en het onderwijsmeubilair is een voorselectie gemaakt.

De uitkomst van de gunning ziet er als volgt uit:

Perceel / artikelen

Leverancier(s)

Bureaustoelen

Overig kantoormeubilair

Rhode & Grahl

Onderwijsmeubilair

Projectmeubilair

Rhode & Grahl

De aanbesteding is opgedeeld in 4 percelen: bureaustoelen, overig kantoormeubilair, onderwijs- en projectmeubilair. Afgevaardigden van faculteiten en diensten hebben meegeholpen bij de beoordeling en de formulering.

Wat is er anders na de aanbesteding?

Er komen straks webshops voor het bestellen van bureaustoelen, kantoor- en onderwijsmeubilair. Ook zal er een mini-competitie plaatsvinden tussen de 3 leveranciers bij projectmeubilair en bij kantoormeubilair bij bestedingen vanaf € 2500,-. Onder een bedrag van € 2500,- kan er via de webshops besteld worden.

Waar is op beoordeeld?

De UT vindt duurzaamheid erg belangrijk, dit was dan ook één van de criteria waarop de leveranciers zijn beoordeeld. Ook maatschappelijk ondernemen, het kunnen aanbieden van webshops en innovatie maakten hier deel van uit. Uiteraard is ook gekeken naar prijs. Om een idee te krijgen in hoeverre leveranciers in staat zijn zich te verplaatsen in het unieke karakter van de UT (en daarmee de functie en indeling van ruimten) hebben we tijdens de aanbesteding uitwerking van twee ‘fictieve inrichtingsvoorstellen’ gevraagd. Door van hen een totaal voorstel te krijgen, kon dit goed beoordeeld worden.

Hoe nu verder

Per faculteit en dienst zal worden afgestemd hoe een en ander wordt ingericht en uitgerold. (wie er mag bestellen etc.) Ook zullen de webshops in de komende periode worden ingericht. Wanneer alles in gebruik wordt genomen, worden de betrokken personen geïnformeerd.