APR - Mogelijk resten oude nederzetting gevonden tijdens werkzaamheden atletiekbaan

UPDATE, Donderdag 2 april

Na uitvoerig onderzoek van de gemeente bleek gisteren op 1 april dat onze archeologische kennis erg te kort schoot. Vandaag gaat de bulldozer er weer overheen en worden de werkzaamheden per direct hervat. De eerder genoemde vertraging zal niet optreden. De finish van de Batavierenrace kan dan ook gewoon plaats vinden op de prachtig vernieuwde Sintelbaan op de campus van Universiteit Twente.

UPDATE, Woensdag 1 april

Vandaag komt de gemeente langs om de sporen nader te onderzoeken. De gemeente heeft een zorgplicht voor archeologisch erfgoed. Zij hebben ons gevraagd de locatie veilig te stellen in verband met de te verwachten bijzonderheid van deze vondst. Tot die tijd blijven de werkzaamheden beperkt tot het overige oppervlak van de atletiekbaan.

Het is niet voor het eerst dat er sporen zijn aangetroffen in de buurt van de atletiekbaan. Een aantal jaren terug was dit ook het geval toen men het terrein inspecteerde in verband met de toenmalige ontwikkeling van een medisch centrum.

Maandag 30 maart - Tijdens werkzaamheden voor de vernieuwing van de atletiekbaan zijn er mogelijk archeologische vondsten gedaan. Het gaat om sporen in de grond die mogelijk duiden op bebouwing in een ver verleden. Ook zijn er enkele aardewerk resten gevonden.

Er wordt contact opgenomen met de gemeente om te kijken hoe deze vondsten nader onderzocht gaan worden.

Alle werkzaamheden aan de atletiekbaan worden voor onbepaalde tijd opgeschort. Het is dan ook nog onzeker of de deadline voor de Batavierenrace gehaald gaat worden.

D:\Profiles\AveskampE\Downloads\CAM00006.jpg

Vragen en/of opmerkingen kunnen kenbaar gemaakt worden via Project-atletiekbaan-fb@utwente.nl