MRT - Vernieuwing atletiekbaan

De atletiekbaan wordt in de komende periode compleet vernieuwd. Enkele dagen geleden is reeds gestart met de werkzaamheden, die beslag zullen nemen tot half juni. Er zal na renovatie een 6-laans atletiekbaan worden opgeleverd, die bestaat uit 3 lanen met tartan (kunststof) en 3 lanen met asfalt. Ook komt er een 100 meter sprintbaan met zandbak. Hier kunnen dan verschillende activiteiten worden gehouden (verspringen, hink-stap-sprong, sprinten etc.). Tevens wordt de achterbocht voorzien van tartan. Hierop kunnen de overige atletiekactiviteiten plaatsvinden.

De Student Union heeft een forse bijdrage geleverd om de atletiekbaan te voorzien van twee ‘verlengstukken’. Deze verlengstukken maken het mogelijk om uphill en downhill trainingen te doen en vergemakkelijken bovendien de toegang naar het zwembad en openluchttheater.

In overleg met de aannemer wordt gekeken of het binnenveld beschikbaar blijft voor voetbalactiviteiten. Hier zal separaat over worden gecommuniceerd via het Sportcentrum.

Het is de bedoeling dat de Batavierenrace, die plaatsvindt op 25 april, kan finishen op de vernieuwde atletiekbaan. Dan zal in ieder geval de onderlaag asfalt gereed zijn en wordt een en ander afgewerkt.