15 OKT - Files in Twente in beeld

Tim is in het leven geroepen door Twente Mobiel ( www.twentemobiel.nl). Doel van de Tim-campagne is om de drukte in de spits te verminderen en reizigers bewust te maken van alternatieven voor woon-werkverkeer (bijvoorbeeld openbaar vervoer of e-fiets).

Tim houdt van overzicht en efficiëntie. Hij brengt het verkeer op verschillende plekken in Twente in beeld, zo zorgt hij voor goede doorstroming. “Hallo, ik ben Tim, ik werk als ‘Traffic Information Monitor’. Met mijn camera breng ik het verkeer in beeld, op verschillende plekken in Twente. Zo kunt u zien of het druk is op de weg.”

Reis je regelmatig met de auto naar het werk? Dan kan Tim je helpen om files te vermijden. Op de camerabeelden van Tim kun je zien of het druk is en kan je besluiten of je op pad gaat of nog even wacht. De camera’s hangen op 13 plekken in Twente: langs de A1, de A35 en op drukke punten in Almelo, Hengelo, Enschede en Oldenzaal. Je kunt de beelden bekijken op www.timweethet.nl. Tim is ook actief op Facebook en Twitter. Daar kan je hem helpen met tips en geeft hij updates.

Tip: De pagina’s van de website kan je bookmarken. Zo kan je die ene camera, waar je altijd langs rijdt, steeds makkelijk terugvinden. Dat kan ook op de telefoon of tablet. Hoe? Ga naar www.timweethet.nl en lees de instructies.