Nieuwe theatercafé Vrijhof gaat open!

Vanaf maandag 1 april opent het Theatercafé in de Vrijhof haar deuren in een geheel nieuw jasje. Tijdens de verbouwing, hebben het Theatercafé en de foyer van de Vrijhof een grondige metamorfose ondergaan . Van een kantine waar je na vier uur ook nog een biertje kon pakken, is het café verandert in een restaurant waar medewerkers en studenten kunnen lunchen, dineren en borrelen. Maar tegelijkertijd kan er ook genoten worden van optredens, voorstellingen en debatten.

Al jaren geleden, in 2006, werd in de zogenaamde ‘cateringvisie’ gesproken over de noodzaak van verbouwen en aanpassen van het Theatercafé. Mede ingezet door het verhuizen van de Mensa vanuit de Bastille naar de Waaier, en het sluiten van eetcafé De Stek. Daarnaast was het café simpelweg verouderd. Er staat nu een concept waarin het draait om integratie van verschillende functies en activiteiten. Het Theatercafé wordt immers door verschillende groepen en voor verschillende doeleinden gebruikt. Je kunt er lunchen, maar ook studeren, borrelen of een hapje eten. Er zijn muziekoptredens, maar ook worden er serieuze debatten en afstudeerborrels georganiseerd.

Op maandag 22 april verricht Kees van Ast, vicevoorzitter van het CvB, de officiële opening Hij luidt hiermee tevens de “feestweek” in, met diverse activiteiten van Cultuurkoepel Apollo en het Vrijhof Cultuurcentrum. Sodexo zorgt voor leuke aanbiedingen op het gebied van eten en drinken.

Het programma van de openingsweek Theatercafé 22 april t/m 26 april

Maandag 22 april

12:35 uur Agora - Seizoensfinale Broodje Cultuur: Fire in the hole, fysiek cabaret door Eric Koller

16:00 uur Officiële opening door Kees van Ast, vicevoorzitter CvB, met onthulling kunstwerk Moniek Rutten en theatervoorstelling Iwan Dam

Dinsdag 23 april

21:00 uur Apollo’s Prins Pilsgala

Woensdag 24 april

20:00 uur Stubiba Jazz Café

Donderdag 25 april

12:30 uur USVA, Toneel: Hit and Run, Misdaad en Straf

20:00 uur Apollo’s grandioze afsluiting

Vrijdag 26 april

16:00 uur Sodexo’s Vrijmibo

Hele week

Regulier geopend met speciale aanbiedingen van eten en drinken.

Verenigingenexpositie in de expositieruimte.