6 juli - Nieuwe software bij Xerox multifunctionele printers

In juni 2012 zijn na Europese aanbesteding alle printers op de UT vervangen door nieuwe Xerox multi‑functionele printers (MFPs). In de praktijk is gebleken dat het op bepaalde tijdstippen te lang duurt voordat de printopdracht uit de printer komt. Om dit probleem te verhelpen worden alle Windows UT-werkplekken automatisch voorzien van een programmaatje, de Cirrato cliënt.

Deze software is nodig om zonder vertraging te kunnen printen naar de nieuwe Xerox printers. Daarnaast zorgt de software ervoor dat uw printopdrachten niet meer zichtbaar zijn voor andere gebruikers. Iedereen ziet dus alleen zijn/haar eigen printopdrachten.

Vanaf 6 juli 2012 12.00 uur wordt op alle Windows UT-werkplekken de Cirrato cliënt automatisch geïnstalleerd. De oplossing voor gebruikers van andere werkplekken (Linux, Apple, werkplekken buiten het AD-domein etc.) wordt later in gebruik genomen. Hierover volgt nog berichtgeving.

Wat moet ik doen (Window UT-werkplekken):
De eerste keer na 6 juli 2012 12.00 uur dat u de UT-werkplek start vanuit uit-stand en hierop inlogt, wordt de software automatisch geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de computer echt uit was. Opstarten vanuit hibernate is onvoldoende om automatische installatie te kunnen garanderen. In het Start-menu wordt vervolgens een nieuwe applicatie zichtbaar:

Als u die ziet, dan weet u dat de Xerox printers succesvol aan uw werkplek gekoppeld zijn. Verwijder dit programma niet.

Stel de printer genaamd  “Follow-me” in als standaard printer en verwijder de printer genaamd  “Follow-me on WIN300”, als u laatstgenoemde al in gebruik genomen heeft. U kunt nu snel en veilig printen op de nieuwe Xerox multifunctionele printers.

Lees op http://www.utwente.nl/icts/handleidingen/printers/xerox.doc/ de uitgebreide gebruiksaanwijzing.