12 okt - Wegwerkzaamheden Auke Vleerstraat

Wegwerkzaamheden Auke Vleerstraat

Van woensdag 12 t/m dinsdag 18 oktober is de westkant van Enschede zeer slecht bereikbaar voor auto- en vrachtverkeer. Op de Auke Vleerstraat worden de kruispunten met de Afinkstraat-Westerval én met de Windmolenweg-Hendrik ter Kuilestraat afgesloten voor snelverkeer. Op de Westerval wordt de afslag Enschede-West volledig afgesloten.

Gevolg is dat onder meer de bedrijventerreinen Marssteden en Havengebied, Go Planet Parc, IJsbaan Twente, het Business & Science Park en de Universiteit Twente alleen via omleidingsroutes bereikbaar zijn. Het verkeer dient ernstig rekening te houden met langere reistijden.

Omleidingsroutes

Het verkeer vanuit het Westen wordt omgeleid via Hengelo (A35, afslag Hengelo-Zuid) en de Hengelosestraat. Het verkeer vanuit het Zuiden en Oosten rijdt om via onder andere de Haaksbergerstraat, singel en Westerval.

Maak gebruik van het openbaar vervoer, de fiets of pas werklocatie of -tijden aan

Het dringende advies is om zoveel als mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en de fiets. Fietsers kunnen, met enige hinder, wel gebruik blijven maken van de kruispunten. De nieuwe fietsbrug over de Auke Vleerstraat is op dat moment beschikbaar voor (brom)fietser en voetgangers.

Herinrichting kruispunten Auke Vleerstraat

Oorzaak van de verkeersoverlast is de reconstructie van de twee grote kruispunten op het zuidelijke deel van de Auke Vleerstraat. De kruispunten worden verbreed en opnieuw ingericht. Ook worden de nieuwe verkeersregelinstallaties geplaatst. Deze werkzaamheden vormen het laatste deel van fase 1 van het Project Reconstructie Auke Vleerstraat Enschede. Doel van het project is om de bereikbaarheid van Enschede West, als economische motor van Enschede, te optimaliseren.

Verkeerswethouder Hans van Agteren: “We realiseren ons terdege dat we gedurende een aantal dagen veel verkeersoverlast veroorzaken en dat bedrijven en woningen dan veel slechter bereikbaar zijn. Maar het levert ons uiteindelijk een veel betere bereikbaarheid van de stad op, daar doen we het voor. We hebben er bewust voor gekozen om de twee grote kruispunten tegelijkertijd aan te pakken. Zo houden we de duur van de overlast zo kort mogelijk. Ook in het weekend wordt hard doorgewerkt. FC Twente speelt geen wedstrijden en voor een deel van de regio is het herfstvakantie. Dus waarschijnlijk is het verkeersaanbod iets lager dan normaal. Toch adviseer ik automobilisten zoveel als mogelijk te kiezen voor openbaar vervoer of de fiets of, als dat niet mogelijk is, de spits te mijden.”

Informatie over de omleidingsroutes en werkzaamheden vindt u ook op www.enschede.nl/aukevleerstraat en www.twentemobiel.nl