UT gaat over op IWB

UT gaat over op Interactive Whiteboards

In de nieuwbouw van Carré en Ravelijn worden in poolzalen met een capaciteit tot ongeveer 50 mensen interactive whiteboards (IWB) geplaatst naast de conventionele whiteboards.

Het interactive whiteboard is een logisch combinatie van whiteboard en digitale media. Het bord is voorzien van sensoren die de speciale pen detecteren waar de docent op het IWB bezig is. Met behulp van deze positiebepaling kan de software naast gewoon schrijven ook muis-functies simuleren.

De docent kan bijvoorbeeld Powerpoint presentaties bedienen en ze ook voorzien van extra aanvulling. Ook terugbladeren in het lesmateriaal is mogelijk, men kan eenvoudig de stappen van een bepaald proces doorlopen als een film. En met een tik van de pen is er weer een blanco pagina beschikbaar. De software biedt naast de standaard bediening ook veel nieuwe mogelijkheden om de colleges beter af te stemmen op de student.

Misschien kent u het interactive whiteboard onder naam Smartboard of digibord, deze worden al veel gebruikt in het voortgezet en basis onderwijs. Op de UT zijn dergelijke borden ook al geplaatst in diverse vergaderzalen en projectruimtes.

Het IWB biedt extra mogelijkheden, waaronder: het eenvoudig bladeren waardoor eerder geschreven notities getoond kunnen worden. Het virtuele schrijfoppervlak van een IWB is hierdoor onbeperkt.

De computer kan bediend worden met de pen op het bord, zodat er alle aandacht is voor het college.

De docent kan zijn aantekeningen op het bord digitaal ter beschikking stellen aan studenten.

Ook geven docenten aan dat de leesbaarheid van het IWB beter is dan van het conventionele whiteboard.

Wilt u het interactive whiteboard in gebruik zien? Kom dan even kijken bij de inloopbijeenkomst in hal B 2011 op 24 juni 12.00 -14.00 uur

Kijk voor voorproefje op http://www.hd-bord.nl/onderwijs.asp#/training

Wij zorgen dat er koffie en broodjes klaar staan.