Tappunt kraanwater O&O plein

67 steden in Brabant stappen over op kraanwater!Op het O&O-plein vindt op woensdag 10 oktober 2012 (dag van de duurzaamheid) de officiële opening plaats van een Join the Pipe-watertappunt. Bij het tappunt kunnen studenten, medewerkers en bezoekers gratis kraanwater tappen in een (meegebracht) flesje.

Door dit tappunt buiten te plaatsen is het voor iedereen gemakkelijker om een fles te vullen met kraanwater in plaats van voorverpakt water aan te schaffen. Daarnaast is kraanwater beter voor het milieu omdat het geen afval achterlaat en het niet via vrachtwagens over de weg getransporteerd hoeft te worden. Dagelijks belanden er in Nederland ruim 500.000 flesjes op de vuilnisbelt. En dit terwijl Nederland het allerbeste kraanwater ter wereld heeft: goedkoop, duurzaam en lekker!

Via Join the Pipe wordt ook aandacht gevraagd voor problemen rondom schoon drinkwater in andere delen van de wereld. Join the Pipe financiert voor ieder kraanwatertappunt ook een waterproject in een ontwikkelingsland.

Inmiddels staan er zo'n 150 Join the Pipe tappunten door heel Nederland van Leeuwarden tot aan Roermond, op zowel binnen- als buiten locaties.

Meer informatie op: http://jointhepipe.org/nl/