Oplaadpalen voor telefoons en tablets op de UT

Op de UT zoeken naar een leeg stopcontact (of zelf ergens een stekker uittrekken) om je telefoon op te laden is niet meer nodig: het facilitair bedrijf heeft op de campus vier oplaadpalen geplaatst met in totaal veertig aansluitingen voor mobiele telefoons en tablets. Studenten en medewerkers kunnen daar gratis gebruik van maken.

http://www.utnieuws.nl/sites/default/files/images/2014/week32/IMG_4939bw.jpg

De oplaadpalen staan in de Horst, Spiegel, Hal B en de Bastille en tellen elk tien kastjes: vier voor iPhone’s (met oude én nieuwe aansluiting), vier voor telefoons met een micro-USB-aansluiting, één voor een iPad en één voor een ander soort tablet. De kastjes kunnen met een sleutel afgesloten worden, mits er daadwerkelijk een apparaat aan de lader ligt.

De oplaadpalen met ‘quick chargers’ de beste oplossing voor een steeds belangrijker probleem. We zijn immers steeds meer afhankelijk van mobiele devices.  Dan is het fijn als je je apparaat binnen dertig minuten helemaal kunt opladen.

Service van het FB

Het creëren van oplaadpunten op de UT is een idee van het facilitair bedrijf. Het FB is dan ook degene die voor de nieuwe apparaten heeft betaald.

Hoewel we als FB niet per se geld over hebben, zagen wij onszelf wel als dé aangewezen partij om zo'n service ook voor de UT te regelen. Het is dus gewoon een extra dienst die we toevoegen aan de huidige services die we op de UT leveren.