Slagboompas

Terug naar Alfabet | Onderdeel | Thema

Omschrijving

Aanvragen slagboompas via het internet.

Toelichting

Ten oosten van de campus ontbreekt een snelle noord-zuidverbinding. Automobilisten moeten omrijden over Horstlindelaan, Langkampweg en Bosweg. Ze gebruiken echter liever de campus als sluiproute. Dat scheelt 2200 meter. Maar dit leidt tot ongelukken, geeft een onrustig verkeersbeeld, tast het landschappelijk karakter van de campus aan en geeft extra slijtage plus kosten aan onze wegen. De slagbomen zijn er om het sluipverkeer te weren. Er is soms wel tot de campus nodig via de slagbomen, daarvoor is een slagboompas nodig.

Wie krijgen een pasje

De slagboompasjes zijn in beginsel alleen voor UT-medewerkers en UT-studenten, waarvan de auto op eigen naam en adres geregistreerd staat, met een postcode op de campus of het gebied ten noorden daarvan.

Dit betreft de postcodegebieden:

·

7514

·

7522 t/m 7524

·

7531 t/m 7534

·

7558 t/m 7599

·

7601 t/m 7681

Uitzonderlijke postcodes

Enkele UT-medewerkers en -studenten met eigen auto wonen volgens de ANWB-routeplanner op meer dan 30km van de campus. Zij kunnen een pasje krijgen, als aannemelijk is dat ze van huis naar de UT rijden via de Vliegveldweg.

Campusbewoners

Bewoners van de campus die geen UT-medewerker of UT-student zijn, kunnen toch een pasje aanvragen. Ook voor hen geldt dat het kentekenbewijs deel II op eigen naam en campusadres moet staan. Partners en kinderen van campusbewoners kunnen ook een pasje krijgen, als zij zelf een auto op eigen naam en campusadres hebben.

Waarom juist deze criteria?

De meeste medewerkers en studenten komen niet dagelijks met de auto of kunnen prima via de hoofdingang rijden. Alleen wie het dagelijks nodig heeft voor bestemmingsverkeer van en naar de campus, kan een pasje krijgen. We willen tegengaan dat ongebruikte pasjes doorgegeven worden voor sluipverkeer door derden. Daarom hanteren we eenvoudige en eenduidige criteria, die we consequent hanteren.

Hoe lang zijn de pasjes geldig?

De pasjes verliezen hun geldigheid automatisch als men bij HR niet meer geregistreerd staat als UT-medewerker of bij CSA niet meer als UT-student. De pasnummers verdwijnen dan uit de database die de slagbomen aanstuurt.

Bestelwijze

Aanvragen van een pasje kan uitsluitend elektronisch door het invullen en verzenden van het aanvraagformulier slagboompasje.

Zorg ervoor dat u in de personeelsadministratie van HR of in de studentenadministratie van CSA geregistreerd staat met correct adres en postcode. Dat geldt ook voor tijdelijke medewerkers. De bestanden van HR en CSA zijn bij de gegevenscontrole maatgevend.

Afhalen

U krijgt via e-mail bericht of de aanvraag goedgekeurd is. Wanneer dit het geval is, wordt er ook aangegeven wanneer de pas afgehaald kan worden.

Wanneer en waar haal ik het pasje af?

§

Vanwege de benodigde controles, moet u na de elektronische aanvraag even het afhaalbericht afwachten. Dat ontvangt u per e-mail.

§

Vervolgens ligt uw pasje gereed bij de balie van Beveiliging. Daar kunt u 24 uur per dag terecht.

§

Als u uw pasje weer inlevert aan de balie van Beveiliging, ontvangt u de borgsom retour.

Meenemen bij het afhalen

Bij het afhalen van de pas dient u ter controle te kunnen tonen:

§

Uw UT-collegekaart, voorzien van studentennummer en pasfoto wordt thuis gestuurd.

§

Uw UT-medewerkerskaart, voorzien van medewerkersnummer en pasfoto is verkrijgbaar via HR/ICTS. Af te halen in gebouw Citadel bij ICTS.

§

Campusbewoners die niet bij de UT werken of studeren legitimeren zich met hun rijbewijs.

§

Uw kentekenbewijs deel II moet op uw eigen naam + voorletters en op uw eigen adres + postcode geregistreerd staan.

§

Adreswijzigingen worden automatisch vanuit de gemeente doorgegeven aan de RDW. Een nieuw kenteken met het juiste adres aanvragen kan via RDW, er zijn wel kosten aan verbonden.

Voor studenten en campusbewoners geldt dat hier strikt de hand aan wordt gehouden. Op het kentekenbewijs moeten dus zowel naam + voorletters, als adres + postcode kloppen.

Alleen voor UT-medewerkers mag één van beide afwijken (bijvoorbeeld vanwege tenaamstelling op de partner of vanwege een verhuizing). Als beide afwijken moeten echter ook medewerkers eerst even hun kentekenbewijs op eigen naam laten stellen.

Indien u een leaseauto heeft, is in plaats van het kentekenbewijs het leasecontract voldoende, mits dat op uw eigen naam en adres staat.

Kosten

Bij ontvangst van het pasje vragen wij contante betaling van een borgsom van €10,00. Vervanging van een verloren of gestolen pasje kost ook €10, -.

Verantwoordelijkheid

Het uitgeven van de slagboompas is de verantwoordelijkheid van de afdeling Beveiliging

Links

Calamiteiten

Gevonden voorwerpen

Inbraak

Parkeren

Sleuteluitgifte

Toegangsautorisatie

Plaatsingsdatum

26-01-2017