Bedrijfshulpverlening (BHV)

Terug naar Alfabet | Onderdeel | Thema

Omschrijving

Informatie over de bedrijfshulpverlening (BHV) op de UT.

Toelichting

Calamiteiten waarbij de veiligheid van personen gevaar loopt, of schade aan (UT) eigendommen kunnen of zijn ontstaan, dienen zo spoedig mogelijk via het alarmnummer 2222 te worden gemeld. De medewerker van de afdeling Beveiliging zal op zijn/haar beurt zo spoedig mogelijk het dichtstbijzijnde Bedrijfshulpverlenings-team (BHV-team) oproepen en ter plaatse sturen.

Meldingswijze

Iedere calamiteit moet gemeld worden via het alarmnummer 2222, ongeacht of u al 112 heeft gebeld. De dienstdoende surveillant zal bij calamiteiten de hulpverleningsdiensten bij aankomst op het terrein van de Universiteit begeleiden naar het betreffende gebouw of locatie. Op deze manier hoeven de hulpverleningsdiensten niet te zoeken naar de calamiteitenlocatie. Alleen op deze manier kan de surveillant zich voorbereiden op de begeleiding, zodat hij/zij niet voor verrassingen komt te staan (zoals gesloten slagbomen, wegwerkzaamheden of afzetpaaltjes die de toegang zouden kunnen belemmeren).

Diploma’s

Alle medewerkers van de afdeling Beveiliging beschikken over een EHBO en/of BHV diploma en zijn opgeleid voor reanimatie en AED gebruik. De afdeling beschikt over een AED en uitgebreide verbandtrommel. In situaties waarbij de Beveiligingsmedewerker twijfelt over verwondingen of de gezondheid van het slachtoffer zal waar nodig eerste hulp verleend worden en doorverwezen worden naar de huisartsendienst of poli van het Medisch Spectrum Twente.

Belangrijke telefoonnummers

Alarmnummer Universiteit Twente:

2222

Alarmnummer landelijk:

112

Afdeling Beveiliging:

2134

Politie Twente:

0900 - 8844

Wijkagent UT:

0900 - 8844

Artsendienst informatie nummer:

0900 - 431 3333

Tandartsendienst weekend:

0900 - 128 2632

Dierenambulance:

06 – 53 42 10 66

Links

Gevonden voorwerpen

Inbraak

Parkeren

Slagboompas

Sleuteluitgifte

Toegangsautorisatie

UT-BHV info

Plaatsingsdatum

26-01-2017