Aiko Pras Buffet presentation on DDOS attacks

Buffetlezing

Navigeren tussen nullen en enen: de toekomst van cyber

Het begrip ‘cyber’ gaat terug op de oude Grieken; ‘kubernètikos’ betekent besturen. Cyberspace heeft ook alles met controle en besturing te maken. Zo kan een chirurg op afstand opereren en kun je vanachter je laptop shoppen of bankzaken regelen. Er zijn echter kapers op de kust die met ‘phishing’-email hengelen naar je wachtwoord of je computer overspoelen met een data-tsunami via een DDOS-aanval. Hoe koers te houden op de woelige baren van cyberspace, dat is de vraag!

Prof.dr. Aiko Pras, hoogleraar Network Operations and Management aan de UT, zal uitleggen hoe een DDOS-aanval in zijn werk gaat en of terroristen daarmee ook het hele internet plat kunnen leggen.

Yori Kamphuis, MA is medeoprichter van Coblue Cybersecurtiy, een bedrijf dat de digitale wereld veiliger maakt. Yori’s leven werd door een auto-ongeluk op de kop gezet. Dankzij doorzettingsvermogen en technologie wist hij zijn leven weer op de rit te krijgen. Kamphuis won de titel Futurist of the Year 2013, en ook is hij opgenomen in de Nerd 101 van Vrij Nederland.

Dinsdag 23 februari, 17.30-20.00 uur.

Vrijhof/Amphitheater + Foyer.

Inschrijven voor buffet is niet meer mogelijk, maar gratis bijwonen van de lezingen is wel mogelijk.

Deze beginnen vanaf ca. 18.00 uur.

In samenwerking met Ockham en KIVI-students.