Identificatie van meerdere gebruikers van een TV dienst

Titel

Contact

Start

Locatie

Beschrijving

TNO: Identificatie van meerdere gebruikers van een TV dienst

Dr. Ir. M.O. van Deventer

Ir. M.R. Schenk

In overleg, bij voorkeur september of oktober 2007

TNO, Brassersplein 2, Delft

Achtergrond

IPTV biedt een nieuw scala aan TV diensten. Hieronder vallen ook interactieve diensten die de kijker betrekken bij programma’s of communicatie mogelijk maken tussen kijkers onderling. De door TNO ontwikkelde dienst ConnecTV is een voorbeeld van een interactieve TV dienst. ConnecTV is geïmplementeerd op een IPTV set-top box (STB). In veel situaties wordt een STB gedeeld tussen meerdere gebruikers, bijv. in een gezinssituatie. Momenteel is het niet duidelijk hoe meerdere gebruikers, die tegelijkertijd gebruik maken van een interactieve TV dienst zoals ConnecTV, geïdentificeerd moeten worden. Ook is niet bekend hoe deze identificatie te koppelen is met andere individuele identificaties, bijvoorbeeld voor telefonie.


Opdrachtomschrijving

De afstudeerder dient de bestaande oplossingsrichtingen te verkennen, om de afzonderlijke gebruikers te identifieren die gezamenlijk een STB delen. Daarnaast dient de afstudeerder een mogelijke oplossing te ontwikkelen voor de koppeling van de STB-gerelateerde identificatie aan andere identificaties. Dit moet leiden tot een implementatie die de gekozen oplossing realiseert.


Wat zoeken we?


Een afstudeerder met een exacte achtergrond (Elektrotechniek, Wiskunde/Informatica, Media & Kennis Technologie). Affiniteit met implementeren en programmeren is noodzakelijk. Ervaring met IP Televisie, Identity Management en/of Voice-over-IP is een pre.

Wat bieden we?

Een uitdagende opdracht, uitgevoerd binnen een stimulerende omgeving, die kan resulteren in een publicatie.


Kandidaten kunnen hun sollicitatiebrief met cv mailen naar nynke.jippes@tno.nl, of bellen met Oskar van Deventer: 015-28 57078 of Mike Schenk: 015 28 57254

Afstudeeropdracht TNO ICT – BVS/MIT 2007