Koninklijke onderscheiding Prof. C.A. Vissers

Twentsche Courant Tubantia d.d. 09-02-2006:

ENSCHEDE - Vanwege zijn internationaal geroemd werk op het gebied van standaardisatie in de computerwereld, plus zijn directeurschap van het Telematica Instituut Twente, is prof. C.A. Vissers gisteren benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Professor Vissers (64) is van 1992 tot december vorig jaar wetenschappelijk directeur geweest van het Telematica Instituut. Dit instituut werkt aan snelle vertalingen van wetenschappelijk onderzoek naar praktische toepassingen, zoals multimedia en mobiele communicatie. Vissers kwam bij het Telematica Instituut via zijn baan, sinds 1985, als hoogleraar aan de faculteit computerwetenschappen van de Universiteit Twente.

Vissers speelde een belangrijke rol in de versterking van de Nederlandse kennispositie op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Zijn werk heeft ertoe bijgedragen dat telematica in Nederland een belangrijk onderzoeksgebied is geworden. Hij is internationaal vooral bekend vanwege zijn werk op het gebied van standaardisatie van datacommunicatieprocessen tussen mensen en computers, en tussen computers onderling. De kersverse officier, die in december afscheid nam van zowel het Telematica-instituut als de UT, heeft op zijn cv een indrukwekkende lijst staan van internationale wetenschappelijke comité’s en clubs waar hij aan verbonden was en waarvoor hij volgens de aanvragers van de onderscheiding ‘exeptionele inzet’ toonde.