HomeEvenementenThe TechMed Event

The TechMed Event 2023 editie

Verbinding van onderzoekers- en innovatiekoplopers

De medische technologie gaat sneller dan ooit. Het is de beste oplossing om de zorg van de toekomst toegankelijk, betaalbaar en simpelweg beter te maken. Het TechMed Event, op 1 november 2023, gaat over de laatste technische medische ontwikkelingen. En het gaat vooral om samen impact creëren. Inspiratie, samenwerking en klinische praktijk staan centraal tijdens dit evenement dat het Technisch Medisch Centrum (Universiteit Twente) en onderdeel van de MedTech Twente Week van 30 oktober t/m 3 november organiseert in samenwerking met partners van het MedTech Cluster Twente.

Het TechMed Event brengt toonaangevende stakeholders samen zoals klinische partners, businessrelaties, onderzoekers, investeerders, talentvolle studenten en andere organisaties. U wordt geïnformeerd en geïnspireerd over de nieuwste wetenschappelijke inzichten, nieuwe innovaties en unieke technologische oplossingen die de gezondheidszorg zullen transformeren in het voordeel van ons allemaal. Wij geloven dat nieuwsgierigheid, gezamenlijk onderzoek en innovatie helpen om vooruitgang te creëren, ontdekken en uiteen te zetten om de reis van de patiënt te verbeteren. Personaliseer uw programma, kom in contact met belanghebbenden en laat u inspireren door presentaties over de toekomst van de gezondheidszorg.

Pre-registreer en voeg het event toe aan je agenda

Schrijf je nu alvast in voor de komende editie die zal plaatsvinden op woensdag 1 november 2023. Door de steeds groeiende belangstelling verwachten we dat de volgende editie nog sneller zal uitverkopen. Met een pre-registratie heb je het eerste recht om een ticket te kopen, updates over het programma te ontvangen en voorkeuren voor programma-inhoud op te geven. Zet het evenement alvast in je agenda.

Pe-registreer nu voor de 2023 editie op 1 November 2023
Klik hier
Waarom je dit niet wilt missen
 • Ontdek de laatste MedTech innovaties
 • Leer van de beste medici, onderzoekers en ondernemers
 • Personaliseer je eigen programma  
 • Ontmoet en verbind met MedTech stakeholders
 • We verwachten 500 deelnemers (uit 15+ landen, 100+ bedrijven, 100+ medici)
Waarom je dit niet wilt missen
 • Ontdek de laatste MedTech innovaties
 • Leer van de beste medici, onderzoekers en ondernemers
 • Personaliseer je eigen programma  
 • Ontmoet en verbind met MedTech stakeholders
 • We verwachten 500 deelnemers (uit 15+ landen, 100+ bedrijven, 100+ medici)
Waarom je dit niet wilt missen
 • Ontdek de laatste MedTech innovaties
 • Leer van de beste medici, onderzoekers en ondernemers
 • Personaliseer je eigen programma  
 • Ontmoet en verbind met MedTech stakeholders
 • We verwachten 500 deelnemers (uit 15+ landen, 100+ bedrijven, 100+ medici)

Het PROGRAMMa

Het TechMed Event is een inspirerend congres, gericht op het delen van expertise, ervaringen en ideeën voor de toekomst. Gedurende de hele dag heb je toegang tot diverse inspirerende sessies, keynotes en Matchmaking mogelijkheden.

Bekijk het programma van 2022 (de 2023 editie wordt momenteel aan gewerkt)
Klik hier

Terugblik op de editie van 2022

'Samen' werken aan toekomstige gezondheidszorg op het TechMed Event 2022

Op 2 november organiseerde het Technisch Medisch Centrum (Universiteit Twente) het TechMed Event. Het TechMed Event was de aftrap van de MedTech Twente Week, georganiseerd in samenwerking met partners van MedTech Cluster Twente (2-4 november). Het TechMed Event van dit jaar stond in het teken van de nieuwste medisch technologische ontwikkelingen. Zo'n 550 medische professionals, MedTech-bedrijven, innovators, onderzoekers en studenten kwamen samen voor een dag vol inspiratie en netwerken.

 • Lees het volledige artikel hier

  'SAMEN' WERKEN AAN TOEKOMSTIGE GEZONDHEIDSZORG OP HET TECHMED EVENT 2022

  Op 2 november organiseerde het Technisch Medisch Centrum (Universiteit Twente) het TechMed Event. Het TechMed Event was de aftrap van de MedTech Twente Week, georganiseerd in samenwerking met partners van MedTech Cluster Twente (2-4 november). Het TechMed Event van dit jaar stond in het teken van de nieuwste medisch technologische ontwikkelingen. Zo'n 550 medische professionals, MedTech-bedrijven, innovators, onderzoekers en studenten kwamen samen voor een dag vol inspiratie en netwerken.

  Remke Burie, algemeen directeur van het TechMed Centre, opende het TechMed Event door na zijn welkomstwoord zes sprekers op het gebied van bewegingsstoornissen uit te nodigen voor een korte pitch op het podium. De sprekers vertelden over hun dromen over het bestrijden van bewegingsstoornissen. Daarna volgde een symbolische opening door Remke Burie, Maroeska Rovers en Jouke Tamsma, MT-leden van het TechMed Centre. Voor de grote trap in het TechMed Centre stonden grote houten letters met de tekst 'SAMEN' door hen gegraveerd met hun naam en droom om de gezondheidszorg het komende jaar te verbeteren met medische technologie. Remke Burie: "Met deze act wilden we het belang van 'samenwerken' onder de aandacht brengen. Iedereen mag zijn naam en droom op dit bord zetten. De beste manier om impact te creëren in de zorg is door samen te werken."

  Grensoverschrijdende samenwerking

  Medische technologie verandert sneller dan ooit. Het maakt toekomstige zorg toegankelijker, betaalbaarder en beter, maar vraagt ook om samenwerking en kennisdeling. Zo werken we aan de zorg van de toekomst. Dat vraagt ook grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland. In zijn keynote-lezing aan het einde van de dag gaf prof. dr. Alex Friedrich, Chief Medical Officer & Chief Executive Officer van het Universitair Medisch Centrum in Münster, zijn visie op de toekomst van deze samenwerking. Friedrich benadrukte dat we de kracht van onze beide gezondheidszorgsystemen in onze Europese regio moeten gebruiken.

  Verder waren er gedurende de dag verschillende parallelle sessies over onderwerpen als de personeelscrisis in de gezondheidszorg, gepersonaliseerde geneeskunde, TechMed-onderzoeken en de nieuwe zorgovereenkomst. Tijdens de speciale sessie over gepersonaliseerde geneeskunde werden verschillende voorbeelden gegeven van hoe technologie de zorg persoonlijker kan maken. Zo kan medische technologie worden geoptimaliseerd en gepersonaliseerd voor de gezondheid van vrouwen, bij patiënten met nieraandoeningen en chronische ziekten zoals diabetes.

  De eHealth Voucher van het Niers Fonds ging ook naar bachelorstudente Eva Schockemöhle. Het Universiteitsfonds Twente stelt deze voucher jaarlijks beschikbaar aan een bachelor-, master- of PhD-student of jonge alumnus met een innovatief idee voor een oplossing op het gebied van eHealth.

  TechMed-tijdschrift

  Tijdens het TechMed event werd ook het nieuwe TechMed Magazine gelanceerd. Dit magazine staat vol met voorbeelden van regionale, nationale en internationale MedTech-innovaties. Net als het TechMed-event besteedt het magazine volop aandacht aan de zorg van de toekomst. Hoe moet de zorg eruit zien? En hoe zorgen we er samen voor dat de zorg ook klaar is voor die toekomst? Hoe zorgen we voor voldoende zorgpersoneel? Het TechMed Magazine is online te lezen.

  MedTech Twenteweek

  Het TechMed Event was dit jaar onderdeel van de eerste editie van de MedTech Twente week. Het succes van het bestaande Techmed Event werd uitgebouwd tot een breed meerdaags programma voor verschillende doelgroepen uit het MedTech-ecosysteem. Door deze belanghebbenden, zoals onderzoekers, ondernemers, artsen, investeerders en andere experts, samen te brengen, kunnen we het proces van het maken van MedTech-innovaties versnellen.

Een inspirerend evenement met inspirerende informatie en mooie kansen voor het matchen van zakelijke kansen in de medische wereld 👌🏼TechMed blijkt het centrum en de brug te zijn naar medische innovatie

Benieuwd naar de video's, livestreams en foto's van eerdere edities?
Bekijk de media bibliotheek

Ons verhaal

Technologie is een hulpmiddel om hoogwaardige zorg mogelijk te maken. Niet alleen voor diagnose en behandeling, maar ook voor het verbeteren van de kwaliteit van leven en het stimuleren van zelfstandig wonen. We streven ernaar om een significante impact op de samenleving te hebben, zowel door wetenschappelijke excellentie als door fundamenteel onderzoek te koppelen aan klinische toepassingen, van nano tot wereldschaal. Uiteindelijk brengen we onze technologie naar de kliniek of de thuisomgeving. Hiervoor is het noodzakelijk om nauwe werkrelaties te onderhouden met klinische en industriële partners. Lees ons hele verhaal.  

MEDTECH TWENTE WEEK

MedTech Twente Week bestaat uit meerdere dagen vol MedTech innovaties. In 2022 liet het TechMed Event ons state-of-the-art medische technologie en het laatste wetenschappelijke onderzoek zien. Tijdens het Exchange Dinner gingen corporates aan tafel met veelbelovende startups om hun geleerde lessen te delen. Kapitaal en internationalisering waren de twee kernonderwerpen van dag twee: ons MedTech Business Event. We sloten de week af met het MedTech Talent Event, dat gericht was op het betrekken van talentvolle studenten in de MedTech-sector, en de Robotics Summit 2.0. In totaal verwelkomden we meer dan 850 MedTech-experts (in wording), wat resulteerde in honderden matchmaking-bijeenkomsten! Bekijk de website voor meer informatie.

bekijk de aftermovie van 2022