Zie Evenementen

Van Torentje naar Torentje Lijsttrekkers komen naar Twente

Elf lijsttrekkers van politieke partijen komen begin maart op uitnodiging van de regionale krant Tubantia en de Universiteit Twente, net als in 2017, naar de campus. In de interview- en debatserie 'van Torentje naar Torentje' delen zij hun politieke idealen en gaan daarover in gesprek gaan met kiezers. De virtuele tribune, waar bezoekers een vraag kunnen stellen aan de lijsttrekkers, is al geopend voor aanmelding.

Elf partijen reageerden enthousiast op de uitnodiging van Tubantia en de UT en zegden de komst van hun lijsttrekker toe. In de periode van 1 tot en met 12 maart komen in ieder geval Sigrid Kaag (D66), Lilian Marijnissen (SP), Liliane Ploumen (PvdA), Liane den Haan (50Plus), Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren), Jesse Klaver (GroenLinks), Thierry Baudet (Forum voor Democratie), Gert Jan Segers (Christen Unie), Wopke Hoekstra (CDA) en Kees van der Staaij (SGP) naar de gelegenheidsstudio in gebouw De Waaier op de campus. Ook VVD-lijsttrekker Mark Rutte heeft zijn medewerking toegezegd en ‘wil er absoluut weer bij zijn’, maar zijn agenda als demissionair premier in coronatijd laat het niet toe nu al een definitief tijdstip vast te leggen. De PVV en Denk zijn deze keer niet van de partij.


Hoe stel ik een vraag?

Corona of niet, het doel van Van Torentje naar Torentje is in contact komen met de politieke kopstukken. Via een virtuele tribune bieden de UT en Tubantia de kans om uw vraag te stellen aan een lijsttrekker. Jouw verbinding is in de zaal te zien, je zit eerste rang en je kunt als het moment daar is in gesprek met de politicus. Zo is het ondanks de pandemie toch mogelijk om aan te schuiven en mee te praten over de toekomst van ons land. Uiteraard kan je ook meekijken zonder in beeld te komen, hiervoor hoef je je niet aan te melden.


Virtuele tribune
Aanmelden