Zie Evenementen

Studium Generale - In gesprek met Bram Tankink

Profwielrenner Bram Tankink staat bekend als grappige en goedlachse renner, met een positieve kijk op het leven. Hij genoot intens van de koersen die hij reed. Daarnaast kwam hij al fietsend tot diverse levenswijsheden. Zo ontdekte hij dat iets voor anderen betekenen belangrijker is dan zelf winnen. Over zijn wieleravonturen en inzichten schreef hij het openhartige boek Tank. Fantastische wieleranekdotes, maar ook een persoonlijk relaas over angst, twijfels en schuldgevoel. Een inkijkje in het leven van een profrenner.

Bram Tankink was 18 jaar profwielrenner en reed onder andere mee in de Rabo-ploeg. Tegenwoordig is hij als ambassadeur duurzaamheid verbonden aan de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

 

Interview: Hiska Bakker & Peter Timmerman (SG)

Vrijhof/Amphitheater

 

In samenwerking met Drienerlose Wielervereniging Klein Verzet ter ere van haar 50-jarig bestaan