Zie Evenementen

Cursus: Scientific programming in Python

Python is een programmeertaal die steeds populairder wordt binnen de wetenschap. Omdat Python open source en vrij beschikbaar is, speelt het een belangrijke rol in het beter reproduceerbaar maken van onderzoeksresultaten. Python is ontworpen om makkelijk leesbaar te zijn, waardoor het prettig is om mee te werken, terwijl het tegelijkertijd een bijzonder krachtige taal is. Het werkt goed samen met andere programmeertalen en veel (wetenschappelijke) tools zijn vrij beschikbaar. Als je kan programmeren in Python dan kun je veel technische/wetenschappelijke problemen oplossen, maar ook bijvoorbeeld academische code omzetten in een prototype of een product.

Deze cursus is bedoeld for onderzoekers die programmeervaardigheden nodig hebben in hun dagelijks werk voor bijvoorbeeld scripting, signaal processing, beeldanalyse of visualisatie. Ervaring in programmeren helpt maar is geen vereiste.

Voor meer informatie, ga naar http://pythontwente.nl