Zie Evenementen

George & Eran worden Racisten George & Eran Producties

De voorstelling George & Eran worden Racisten werd in zowel het Parool als de Volkskrant en het NRC verkozen tot één van de beste voorstellingen van 2018.

In George & Eran worden Racisten richtten theatermakers George en Eran hun pijlen op de manier waarop het racismedebat hier wordt gevoerd: hard, onverzoenlijk en vol misleidende retoriek. Het debat is een uitzichtloos labyrint, elke nieuwe zin een doodlopende weg. …Pijnlijk om te zien, hoewel er ook veel te lachen valt.”. – ***** Volkskrant

De voorstelling

Een vrolijke komedie ontpopt zich al snel tot een pijnlijke satire op het huidige tijdgewricht, waarin het eigen gelijk ten koste gaat van alles en iedereen. Een hit op Oerol en vanaf januari te zien in de theaterzalen.” –Parool

George & Eran worden Racisten is een humoristische en eerlijke vertelling over hoe we in Nederland het racisme debat voeren. Over het racisme dat in ons allen schuilt, los van ons ras, kleur of nationaliteit. George en Eran raken met het zangduo Myrthe Huber & Milan Sekeris verwikkeld in een strijd over wat je wel of niet mag zeggen, doen of denken. Want er is altijd iemand die zich beledigd of gediscrimineerd voelt, hoe goed je ook wil doen.

Soepel geacteerd, puntig en raak geschreven en tjokvol wrange humor: George & Eran worden Racisten is actueel theater op het scherp van de snede.”- NRC ****

In de voorstelling maken zij het grote thema inzichtelijk en invoelbaar door te spelen met de onderliggende mechanismes die wij allen herkennen tot ongemakkelijkheid aan toe. Of het nou witte, zwarte, gele of bruine Nederlanders zijn, racisme kent geen kleur. “Niet racisme is het onderwerp, maar de manier waarop het debat hierover wordt gevoerd: onverzoenlijk, militant, volkomen uitzichtloos.” aldus de makers George en Eran.

Het duo George Tobal en Eran Ben-Michaël is uitgegroeid tot een van de betere theatergroepen van Nederland en dat onderstrepen ze door in dit stuk geestig en vilein racisme en seksisme te fileren.” – NRC ****

 "Voor iedereen die zichzelf graag wil tegenkomen -wie wil dat eigenlijk niet?- is deze voorstelling een enorme aanrader. Voor anderen overigens ook. Het is feelgood theater dat ook een flinke stomp uitdeelt. Dat is zo knap."-  Scènes **** 

"Lachen op het slagveld van de diversiteit. Het levert een voorstelling op die het debat boven zijn eigen uitzichtloosheid tilt. 
Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken." - Theaterkrant **** 

George & Eran

George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël maakten eerder de “imposante” (Dagblad van het Noorden) en “superieur geacteerde” (NRC Handelsblad) trilogie ‘George & Eran lossen Wereldvrede op!’. Hun voorstellingen staan midden in de maatschappij en gaan over een wereldwijs, divers en veranderend Nederland. Hun spel bevindt zich op het snijvlak van toneel en stand-up. Met humor, zelfspot en relativering worden grote maatschappelijke thema’s teruggebracht tot menselijke proporties.  

George en Eran waren ook te gast bij 5uur live koffietijd en het Radio 1 journaal.

Credits

Concept & Tekst: Koos Terpstra, George Elias Tobal & Eran Ben-Michaël
Spel & Muziek: George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Myrthe Huber & Milan Sekeris
Regie: Koos Terpstra
Regie assistent & kostuum: Sanne Verkaaik
Decor: Mats Boswijk

Eet je mee?

Voor wie er een compleet avondje uit van wil maken is er nu de Vrijhof Dinner Deal!
Lees meer/bestel.

INSPIRATIEAVOND

Theatervereniging NEST koos George & Eran worden Racisten als inspiratieavond; alle leden mogen gratis naar deze voorstelling.

Deze voorstelling is ook te zien:

donderdag 28 februari 2019 | Theater Hof 88, Almelo | Klik hier
woensdag 20 maart 2019 | Stadstheater De Bond, Oldenzaal | Klik hier

Prijzen

Studenten€ 5,-
Medewerkers Universiteit Twente€ 7,50,-
Anderen€ 12,50,-
George & Eran worden Racisten George & Eran Producties
Bestellen