Zie Evenementen

MediCamp (4/5/6 vwo) Van 29 april t/m 3 mei

Zit jij in 4, 5 of 6 vwo en heb je interesse in een medische en ook technische opleiding? Of weet je nog niet zeker of het iets voor jou is? Heb je grote interesse in het menselijk lichaam? Of wil je graag een certificaat in je portfolio voor bij de decentrale selectie van een medisch-technische opleiding? Dan is het MediCamp écht iets voor jou!  

Waan je een hele week in het leven van een arts, de beslissingen die hij/zij moet maken en de apparatuur die wordt gebruikt bij het diagnosticeren van een patiënt! Tijdens dit kamp ga je een week lang, van 29 april tot en met 3 mei, op ontdekkingsreis over de campus van de University of Twente en kom je van alles te weten over het menselijk lichaam en wetenschappelijke onderzoeksmethoden.

Bij het Medicamp van 2019 staat het zorgpad van de patiënt door het ziekenhuis centraal. Op maandag krijg je diverse patiënt-casussen te zien: aan jou en je medische team de taak om uit te zoeken wat zijn of haar diagnose is. Door middel van bijvoorbeeld een echo of een ECG (hartfilmpje) ga je hierachter komen! En hoe werkt zo’n ECG eigenlijk? Wanneer de diagnose gesteld is, komt de volgende uitdaging aan bod: hoe gaan we deze patiënt behandelen? Welke behandeling heeft het meeste effect op de patiënt, maar draagt tegelijkertijd ook de minste kosten met zich mee?

Meer informatie?