HomeEvenementenPro-U Workshop Bèta en taal

Pro-U Workshop Bèta en taal Voor docenten

BETA & TAAL

Wil jij ook dat je leerlingen beter worden in jouw bètavak? Uit onderzoek blijkt dat je dit kunt realiseren door aandacht te besteden aan taalvaardigheid in de exacte vakken.  

In deze workshop geven we je handvatten om de uitdrukkingsvaardigheden van leerlingen te verbeteren. Samen met collega docenten uit hetzelfde vakgebied maak je kennis met een generiek ontworpen lessenserie die je direct in je eigen lespraktijk kunt toepassen. De lessenserie leert leerlingen binnen jouw vak inhoudelijk beter te formuleren.  

Wil jij ook leren hoe je het beste aandacht geeft aan taal in je eigen vakgebied? Meld je dan aan! 

LEERDOELEN

Na deze workshop:

  • Erken je het belang van taal binnen bètavakken.
  • Heb je concrete ideeën om de aandacht voor taal in de vakken te brengen.
  • Heb je een strategie in handen om leerlingen nette antwoorden te laten formuleren.
  • Heb je concrete handvatten om de uitdrukkingsvaardigheden van leerlingen binnen je vak te verbeteren.

VOORKENNIS

De workshop past goed bij docenten met interesse in taal binnen bètavakken en is met name gericht op VO docenten wiskunde, biologie en scheikunde.

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

De workshop vindt plaats op maandag 14 januari 2019 van 15.00-18.00 uur op de University of Twente. Deelname kost € 95,- per persoon. De aanmelddeadline voor deze workshop is verstreken, u kunt zich niet meer aanmelden voor deze workshop. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met pro-u@utwente.nl. U kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen door u in te schrijven voor de nieuwsbrief.