Evenementen

Studium Generale: Hier zit een luchtje aan

Hier zit een luchtje aan

In het Romeinse Colosseum vochten gladiatoren met elkaar of met wilde beesten. Het rook er naar bloed, zweet en angst. Maar er was ook een geur van oranjebloesem die via tuitjes in de stenen door de ruimte stroomde. Dat was de geur die iedereen associeerde met feest. Reuk lijkt een ondergewaardeerd zintuig. Ogen en oren hebben de overhand. Toch zal je nooit verliefd worden op iemand die je niet lekker vindt ruiken. Wat is de rol van geur in verleden en heden? En hoe werkt ruiken in lichaam en geest? Een aromajockey zal geuren door ons Amphitheater laten stromen. 

Drs. Caro Verbeek promoveert aan de Vrije Universiteit op onderzoek naar verdwenen geuren.          

Dinsdag 17 april, 19.30-21.00 uur/ Vrijhof/Amphitheater

Foto: Dennis Wong