Xperimenta (7/12 jaar)

Inschrijven Xperimenta 14 maart
Doe mee aan Xperimenta op 14 maart!
Schrijf je in!

Let op: voor de Xperimenta op 14 maart zijn 70 plekken. De inschrijving sluit bij voldoende aanmeldingen

Xperimenta is een maandelijkse onderzoeksmiddag voor kinderen.

Nieuwsgierige kinderen uit groep 4 t/m 8 komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verrassende wereld van wetenschap en technologie (W&T).

THEMA 14 maart: Robotica & programmeren

De zevende Xperimenta van het schooljaar zal in het teken staan van Robotica & Programmeren. Wat kunnen we nu al met robots? Zullen robots de wereld overnemen?

HOE ZIET EEN MIDDAG ERUIT?

De deelnemers krijgen eerst een kindercollege van een echte wetenschapper (in de ruimste betekenis van het woord), waarna ze op een spannende ontdekkingstocht gaan door te proeven, te ruiken, te horen, te zien en te voelen. Ze gaan zelf aan de slag: groepjes rouleren langs proefjes, experimenten en andere spannende activiteiten die met het thema van het kindercollege te maken hebben.

De Xperimenta middag vindt plaats op elke tweede woensdag van de maand: van 15.00 tot 17.00 uur, in Museum TwentseWelle (Het Rozendaal 11 in Enschede). Een middag kost 7.50 euro per kind. Daarnaast is het mogelijk om een strippenkaart te kopen voor 60 euro. Deze strippenkaart geeft toegang tot 9 Xperimenta middagen.