HomeEvenementenPro-U Cursus Mindhacking de les

Pro-U Cursus Mindhacking de les Voor docenten

MEER BEREIKEN MET MINDER GEDOE

Soms wordt het zomaar ‘zwaar weer’ in een les. De leerlingen zijn onrustig of misschien zelfs provocerend. Veel goede leerkrachten en prachtige lessen gaan ter ziele, omdat er teveel tijd nodig is voor het bijsturen van hinderend gedrag. Een alternatief is negeren of wegsturen. Maar daar was het je allemaal niet om te doen!

De pedagogische aanpak van Mindhacking de les geeft je handvatten in het terugdringen van hinderend gedrag en hoe je dit, zonder verlies van de relatie en inhoud, kan doen. Zelfs als je flink getriggerd raakt. Door als docent anders te kijken naar wat gedrag eigenlijk is, ontstaat er een ander handelingsrepertoire. Wanneer deze blik in combinatie met het methodische gedeelte van deze aanpak wordt toegepast, heeft dat een extreem positief effect op hun inzet, initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel, én op het contact met elkaar en de docent.

Mindhacking de Les geeft handen, voeten en impact aan reeds bestaande kennis over ontwikkelingspsychologie, gedragskunde en pedagogiek. Kijk op een andere manier naar problemen en gedrag, en zie de schat aan mogelijkheden die vrijkomt.

LEERDOELEN

Na de cursus kunt u de ziens en werkwijze van Mindhacking life eenduidig en eenvoudig integreren in uw eigen klassenmanagement. Met als resultaat:

  • Gelijkwaardigheid en respect van twee kanten.
  • Focus, rust en stabiliteit tijdens de les. Zelfs als het er even 'heftig' aan toe gaat.
  • Meer tijd voor de inhoud van de les (i.p.v. handhaven)
  • Meer bereiken met minder gedoe.
  • Minder verzuim/uitval.
  • Grotere concentratie en motivatie.
  • Positief Leerklimaat

DOELGROEP

Deze cursus is gericht op docenten uit het PO, VO en MBO en klassenassistenten. 

OPBOUW cursus

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst wordt kennis gemaakt met de theoretische onderbouwing van de aanpak en wordt het in kleine groepjes toegepast. In de tussenliggende weken kunnen de inzichten meteen 1 op 1 toegepast worden in uiteenlopende situaties in de eigen praktijk. In de tweede bijeenkomst wordt de aanpak uitgeprobeerd met behulp van een systemische interventie, waardoor de meerwaarde voor jou, de leerling en de klas gevoeld worden. 

De cursus wordt begeleid door Esmée Detmers. Zij is gespecialiseerd in werken met probleemgedrag en weerstand bij jongeren in het onderwijs.

PLANNING, AANMELDEN & KOSTEN 

De cursus zal plaatsvinden op de campus van de University of Twente op onderstaande momenten:

  • Dinsdag 13 november van 14.30 tot 18.00 uur
  • Dinsdag 27 november van 14.30 tot 18.00 uur

Deelname kost €250,- per persoon. De aanmelddeadline voor deze cursus is verstreken, u kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

Voor vragen kunt u contact opnemen met pro-u@utwente.nl. U kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen door u in te schrijven voor de nieuwsbrief.