HomeEvenementenPro-U Workshop Duurzame onderwijsverbetering d.m.v. PLG's

Pro-U Workshop Duurzame onderwijsverbetering d.m.v. PLG's Voor docenten

DUURZAME ONDERWIJSVERBETERING MET EEN PROFESSIONELE LEERGEMEENSCHAP  

Professionele leergemeenschappen (PLG’s) zijn een veelbelovende manier van docentprofessionalisering. Steeds meer scholen werken of willen werken met een PLG, maar er is ook nog veel onduidelijkheid over. PLG’s zijn niet automatisch effectief. Wat is een PLG nu precies? Wat komt er uit wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van PLG’s? Welke factoren beïnvloeden de effectiviteit, ook op de lange termijn?  

Wil jij weten wat een PLG voor jouw school kan betekenen? Ben je benieuwd naar verschillende vormen van PLG’s en praktische handreikingen om hier op je eigen school mee aan de slag te gaan? Meld je dan nu aan! 

LEERDOELEN

Na deze workshop:

  • Heb je kennis over kenmerken en theoretische achtergrond van PLGs
  • Heb je kennis over verschillende typen PLG’s (zoals Lesson study teams en DOTs) en welke aansluiten bij verschillende doelen van de school
  • Heb je inzicht gekregen in de effecten en beïnvloedende factoren wat betreft PLG’s uit wetenschappelijk onderzoek
  • Heb je inzicht gekregen in de betekenis van duurzaamheid van PLG’s en praktische handreikingen om de duurzaamheid van PLG’s concreet te bevorderen 

VOORKENNIS

De workshop is geschikt voor iedereen met interesse in duurzame onderwijsverbetering middels PLG's. 

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

De workshop vindt plaats op maandag 5 november 2018 van 15.00-18.00 uur op de University of Twente. Deelname kost € 95,- per persoon. De aanmelddeadline voor deze workshop is verstreken, u kunt zich niet meer inschrijven voor deze workshop.

Voor vragen kunt u contact opnemen met pro-u@utwente.nl. U kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen door u in te schrijven voor de nieuwsbrief.