Evenementen

Interactieve ramen Vloeistof

Beleef dans anders. Ga los en speel met tijd en ruimte!

Op een onverwachte plek word je verrast met de interactieve dansinstallatie. Vanaf het eerste moment pakt het beeld je. Dat moet ook wel want de scènes zijn kort: binnen een paar seconden wordt het “verhaal” verteld. De film toont complexe beelden die het oog niet helemaal in een keer kan bevatten. Tijd en ruimte spelen daarin een belangrijke rol want de bewegingen, voorwaarts en achterwaarts, lijken niet te matchen met de film. 

Jij als toeschouwer stuurt zelf via je eigen beweging de film aan, speelt de film voor- én achteruit af, vertraagt of versnelt waardoor je de kans krijgt steeds weer iets nieuws te ontdekken.

Samenwerkingsproject

De nadruk van de dansinstallatie 'Interactieve ramen' ligt op het interactief verbinden van mensen, dans & film. Dit project is gerealiseerd door de samenwerking van multimedia-kunstenaar Bob Driessen, dansgezelschap Vloeistof en videokunstenaar Vincent Vriens.

over Bob Driessen

Bob Driessen maakt interactieve installaties. Hij zoekt telkens een nieuwe insteek om de dialoog met andere kunstvormen aan te gaan die traditionele grenzen verlegd met poëtische en rauwe kanten. Hieruit ontstaan uitingen waarbij de toeschouwer opnieuw verwonderd wordt.  

over Vloeistof

Choreografen Anja Reinhardt en Yuri Bongers vormen de artistieke kern van Vloeistof. Vloeistof brengt spannende interdisciplinaire dansbelevingen, vaak in de openbare ruimte. De choreografieën en interventies geven de werkelijkheid een twist of commentaar. Vloeistof zoekt daarbij steeds naar nieuwe vormen of invalshoeken om de kijker actief te betrekken, waardoor je de dans net anders beleeft. Publiek en de voorstelling zijn geen aparte entiteiten, de ervaring creëert mede de inhoud van de voorstelling. Uniek is dat het werk van Vloeistof tegelijk vernieuwend èn toegankelijk is. Hun werk is te zien in Nederland o.a. Axis, De beschaving, Boulevard, Oerol en daarbuiten o.a. Zwitserland, Finland, Frankrijk, Duitsland, België en Canada.

over Vincent Vriens

Onder de noemer Victor-zorro maakt Vincent Vriens video projecties op maat, film, camerawerk en verzorgd diverse aspecten van de visuele communicatie.