MediCamp (4/5/6 vwo) Van 30 april t/m 4 mei

Ben jij een bovenbouw leerling aan het VWO en heb je interesse in een medische en ook technische opleiding? Of weet je nog niet zeker of het iets voor jou is? Heb je grote interesse in het menselijk lichaam? Of wil je graag een certificaat in je portfolio voor bij de decentrale selectie van een medisch-technische opleiding? Dan is het MediCamp écht iets voor jou!

Zie hier het promo filmpje van afgelopen jaar.

HOE ZIET HET MEDICAMP ERUIT?

Tijdens dit kamp ga je op een ontdekkingsreis over de campus van de University of Twente en kom je van alles te weten over het menselijk lichaam en wetenschappelijke onderzoeksmethoden. Wat gebeurt er als je intensief sport? Hoe kun je spierkracht meten? Hoe leren studenten over moderne operatietechnieken? Tijdens het MediCamp ga je op zoek naar antwoord op deze en nog veel meer interessante vragen. Je maakt kennis met wetenschappelijk denken en onderzoek doen aan de hand van interessante biomedische practica. Ook word je rondgeleid op de campus en breng je bijvoorbeeld bezoek aan het medische onderzoeksinstituut ECTM van de University of Twente. Je stapt in de wereld van de studies Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde en krijg je een goede indruk van het leven als student. Kortom, de beste manier om je meivakantie door te brengen!

PROGRAMMA

Tijdens het kamp zullen jij en de andere deelnemers dieper ingaan op een aantal thema’s en daarnaast leer je hoe je (wetenschappelijk) onderzoek doet. Aan het eind van de week breng je alles wat je geleerd hebt in de praktijk in een daadwerkelijk onderzoek, dat je met je mededeelnemers presenteert aan je ouders. Het programma is nog verder in ontwikkeling en wordt nog bekend gemaakt.

MODULES

De modules waarin je les zult krijgen zijn:

1. Experimental Centre for Technical Medicine

Tijdens je bezoek aan het ECTM, het hypermoderne medische simulatiecentrum voor medische studenten en professionals, zul je inzicht krijgen in de vaardigheden die je op zal doen als je écht een medische studie gaat volgen en leer je meer over onder andere Endoscopie, Laparoscopie en het uitvoeren van hechtingen en inentingen.

2. Sport

Wat gebeurt er met systemen in je lichaam als je gaat sporten? Door verschillende testen uit te voeren leer je onder andere hoe je een maximale hartslag kunt bepalen en wat er gebeurt met je bloeddruk terwijl je je inspant.

3. EMG

In het onderdeel EMG ga je de elektrische activiteit van je spieren meten. Met behulp van elektrodes op een spier meet je hoeveel kracht deze spier kan leveren. Daarnaast kun je door de meetwaarden van een spier te analyseren ook gewichten inschatten.

Naast de lesmodules leer je meer over de medische studies aan de Universiteit Twente en wordt er een bezoek gebracht aan een medisch bedrijf. Ook in de avonden hoef je je niet te vervelen: op het programma staan onder andere een filmavond, sportworkshop, een avondje naar de stad en op de donderdag wordt er (onder toeziend oog van de begeleiders) een bezoek gebracht aan het bevrijdingsfestival op de campus!

Naast het feit dat het een ontzettend leuke en leerzame week wordt kom je er tijdens deze week ook achter of een medische studie iets voor jou is. Daarnaast krijg je een certificaat dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor in je portfolio bij een decentrale selectie.

KOSTEN

Tijdens het kamp slaap je in de blokhutten op de campus en alle maaltijden en activiteiten worden door ons verzorgd. De kosten voor het kamp zullen 285 euro bedragen. Echter krijg je korting als je je samen met een vriend(in) inschrijft: dan betaal je samen 500 euro!

Schrijf je in voor de interesselijst!

De inschrijving voor MediCamp is nog niet geopend. Je kunt je wel inschrijven voor de interesselijst, dan krijg je een mailtje als de inschrijving open gaat en als er meer bekend wordt over het MediCamp.

Voor meer informatie kun je mailen naar yorickbosch-pre-u@utwente.nl
Of bel naar 053 - 489 4890.