Evenementen

Studium Generale: Zuinig met bits Prof.dr. Theo Rasing

Dertig Google-searches slorpen evenveel energie op als het opwarmen van een ketel water. Datacenters verwerken dagelijks zo’n 3,6 miljard zoekopdrachten, dus dat komt neer op een slordige 120 miljoen keteltjes per dag. Sombere voorspellingen laten zien dat er over een paar decennia te weinig energie zal zijn om de cloud in de lucht te houden. Theo Rasing ontwikkelt efficiënte opto-elektronica en onderzoekt neuromorphic computing, waarbij hij de kunst bij het superzuinige menselijke brein afkijkt. 

Prof.dr. Theo Rasing is hoogleraar experimentele natuurkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en directeur van het Nijmegen Centre for Advanced Spectroscopy (NCAS). In 2008 ontving hij de NWO-Spinozapremie.

Moderator: prof.dr.ing. Dave Blank, Chief Scientific Ambassador (UT)

In samenwerking met Arago en Astatine en Inter-Actief.

Foto: shahid1011