Evenementen

Lunchlezing: Case Studies in Neurorehabilitation using Functional Electrical Stimulation

Al meer dan 200 jaar weten we dat het toedienen van stroomschokjes aan het lichaam spieren kan laten samentrekken, en meer. In de laatste 50 jaar is ons begrip van de fysiologie van spieren verbeterd, en daarmee ook de technologie om Functional Electrical Stimulation (FES) een van de sterkste en flexibele methodes voor rehabilitatie te maken.

Ondanks de veiligheid en effectiviteit wordt FES nog te weinig toegepast in de dagelijkse klinische praktij. Moderne systemen maken geavanceerde controle over de timing en manier dat FES wordt gebruikt mogelijk, zodat "Functional" Electrical Stimulation echt effectief wordt op manier waarvan we in het verleden alleen maar konden dromen.

Sinead Power van stichting Rollwithus zal vertellen wat mogelijk is met FES door het presenteren en bespreken van case studies, demonstraties en een presentatie van de theoretische achtergrond van de therapie.

Dus als je meer wil weten over FES, kom langs! De toegang is gratis.

De lezing is in het Engels. Neem voor meer informatie contact op met S.V. Paradoks of met Kostas Nizamis.