Evenementen

Studium Generale: Dromen over de toekomst

Tweehonderd jaar geleden leek een intercontinentale ballonvlucht een bizarre droom. Ook het idee dat je zou kunnen telegraferen met iemand die in beeld was, leek hilarisch. En nu? Kijk ons vliegen en skypen. Het is aardig om te zien of toekomstvoorspellingen zijn uitgekomen. Nóg interessanter is het om te achterhalen wat ze zeggen over de tijd waarin ze zijn gedaan. Wat waren toen de problemen die om een oplossing vroegen? Welke (vaak stiekeme) kritiek op het politieke systeem valt te destilleren?

 

Eveline van Rijswijk MA is historica en gefascineerd door toekomstvoorspellingen uit het verleden. Ze is verder freelance programmamaker, wetenschapsjournalist en presentator. 


Dinsdag 14 november, 19.30-21.00 uur/ Vrijhof/Amphitheater

Foto: Craig Brown

In samenwerking met studievereniging Ideefiks