HomeEvenementenMasterclass OK van de toekomst (4 VWO)

Masterclass OK van de toekomst (4 VWO)

ONTWERP JE EIGEN OPERATIEKAMER

Technologie is niet meer weg te denken uit de gezondheidszorg en wordt alleen maar complexer. Deze technologie heeft verschillende voordelen; patiënten kunnen beter behandeld worden en efficiëntere zorg is mogelijk in het ziekenhuis. De keerzijde is echter dat technische kennis gecombineerd moet worden met medische kennis.

In deze Masterclass maak je kennis met onderzoekers en specialisten die hier dagelijks mee bezig zijn. Zij laten zien wat de huidige ontwikkelingen zijn, wat er in de (nabije) toekomst te verwachten is en voor welke problemen/uitdagingen we nog staan. Daarnaast ga je samen met medeleerlingen aan de slag met één van deze problemen waarbij je zelf een creatieve oplossing verzint. Is dit iets voor jou? Meld je aan voor de masterclass.

NA DEZE MASTERCLASs

  • heb je anatomische en fysiologische kennis (op basaal niveau) op het gebied van de hersenen, hersentumoren en de gekozen casus;
  • kan je een onderzoek opzetten en dit afsluiten met het ontwerpen en presenteren van een wetenschappelijke poster;
  • heb je kennis gemaakt met wetenschappelijk onderwijs op de UT in de vorm van hoorcolleges, zelfstudies, werkgroepen en practica.

VOORKENNIS

Gerelateerde schoolvakken zijn Biologie, Natuurkunde, Onderzoeken & Ontwerpen en NLT. Er zijn echter geen vereiste schoolvakken voor deze masterclass.

DATA, AANMELDEN EN KOSTEN

De masterclasses voor 4 vwo leerlingen vinden plaats op vier dinsdagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur op de University of Twente. De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 november en de laatste bijeenkomst op dinsdag 19 december 2017. Aanmelden kan tot 10 oktober 2017.

Inschrijven kan voor partners via de Pre-U coördinator op school. Niet-partnerscholen schrijven zich in via het inschrijfformulier. Deelname aan een 4 vwo masterclass kost €100,- per persoon, leerlingen van Pre-U partnerscholen betalen een gereduceerd tarief van € 75,- per deelnemer.