Evenementen

JMBC cursus meerfase-stromingen

Locatie: Universiteit Twente, Drienerburght Hotel
Coördinator: Prof. Dr. D. Lohse (d.lohse@utwente.nl)
Sprekers (voorlopig): Detlef Lohse, Rob Mudde, Roberto Verzicco, Andrea Prosperetti, Hans Kuerten, Bernard Geurts, Wim Paul Breugem, Jerry Westerweel, Christian Poelma, Hans Kuipers, Federico Toschi, Johan Padding, Maike Baltussen, Niels Deen, Chao Sun, Sander Huisman 

Het J.M. Burgers centrum organiseert, tezamen met de Universiteit Twente, een 5-daagse cursus over meerfase-stromingen op de universiteit campus. Meerfase-stromingen is één van de kerndisciplines van de vloeistofdynamica door zijn fundamentele uitdagingen en door zijn relevantie met de industrie. Dit omvat (turbulente) bellenstromingen, stromingen met druppels en stromingen met deeltje. De laatste voor zowel stromingen van gas of vloeistof. De Nederlandse vloeistofdynamicagroepen van het JM Burgers centrum zijn traditioneel sterk in dit gebied en veel promovendi werken op dit gebied. Het idee van de cursus is om hen een overzicht te geven van experimentele, numerieke en theoretische concepten in dit actuele en relevante onderzoeksgebied. De docenten zijn diverse groepsleiders van de betrokken onderzoeksgroepen. 

Inschrijving kan gedaan worden op de JMBC website.