Xperimenta (7/12 jaar)

Xperimenta 10 mei
Aanmelden!

Xperimenta is een maandelijkse onderzoeksmiddag voor kinderen.

Nieuwsgierige kinderen van 7 tot en met 12 jaar komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verassende wereld van wetenschap en technologie (W&T).

THEMA 10 MEI: DNA & STAMCELLEN

Op woensdag 10 mei zal de Xperimenta-middag in het teken staan van DNA & Stamcellen. Aan de hand van allerlei verschillende experimenten die de kinderen zelf uit moeten voeren, onder begeleiding van echte wetenschappers, zullen de kinderen tijdens deze middag alles leren over het DNA!

IK VIND HET POSITIEF DAT DE KINDEREN OP EEN ONTDEKKENDE EN ONDERZOEKENDE MANIER AAN HET WERK GAAN.

HOE ZIET EEN MIDDAG ERUIT?

De deelnemers krijgen eerst een kindercollege van een echte wetenschapper (in de ruimste betekenis van het woord), waarna ze op een spannende ontdekkingstocht gaan door te proeven, te ruiken, te horen, te zien en te voelen. Ze gaan zelf aan de slag: groepjes rouleren langs proefjes, experimenten en andere spannende activiteiten die met het thema van het kindercollege te maken hebben.

De Xperimenta middag vindt plaats op elke tweede woensdag van de maand: van 15.00 tot 17.00 uur, in Museum TwentseWelle (Het Rozendaal 11 in Enschede). Een middag kost 7.50 euro per kind.

MEEHELPEN?

We ontwikkelen onze Xperimenta middagen altijd samen met een expert op een W&T gerelateerd thema. Ben of ken jij iemand die veel weet over een bepaald thema, of heb je ideeën of materialen voor thema’s of proefjes? Laat het weten via pre-u-junior@utwente.nl.

Ook zoeken wij vrijwilligers voor het organiseren en begeleiden van de Xperimenta-middagen. Weet jij wat kinderen inspireert en nieuwsgierig maakt? Ben je geïnteresseerd in een organisatorische taak? Heb je misschien nuttige contacten? Laat het ons weten!

XPERIMENTA ALS KINDERFEESTJE OF WORKSHOP?

Wil je een Xperimenta middag als kinderfeestje of tijdens een event? Neem contact met ons op via pre-u-junior@utwente.nl voor de mogelijkheden.