Xperimenta (7/12 jaar)

Inschrijven Xperimenta 13 september
Doe mee aan Xperminta op 13 september
Schrijf je in!

Xperimenta is een maandelijkse onderzoeksmiddag voor kinderen.

Nieuwsgierige kinderen van 7 tot en met 12 jaar komen bij Xperimenta op een leuke en interactieve manier in contact met verschillende aspecten van de verassende wereld van wetenschap en technologie (W&T).

THEMA 13 september: Architectuur

De eerste Xperimenta van het schooljaar zal in het teken staan van Architectuur. Hoe worden gebouwen gebouwd, en wat heb je nodig om ze overeind te laten staan? Dit en meer komt aan bod tijdens de Xperimenta middag op 13 september.

HOE ZIET EEN MIDDAG ERUIT?

De deelnemers krijgen eerst een kindercollege van een echte wetenschapper (in de ruimste betekenis van het woord), waarna ze op een spannende ontdekkingstocht gaan door te proeven, te ruiken, te horen, te zien en te voelen. Ze gaan zelf aan de slag: groepjes rouleren langs proefjes, experimenten en andere spannende activiteiten die met het thema van het kindercollege te maken hebben.

De Xperimenta middag vindt plaats op elke tweede woensdag van de maand: van 15.00 tot 17.00 uur, in Museum TwentseWelle (Het Rozendaal 11 in Enschede). Een middag kost 7.50 euro per kind. Daarnaast is het mogelijk om een strippenkaart te kopen voor 60 euro. Deze strippenkaart geeft toegang tot 9 Xperimenta middagen.