HomeEvenementenSupporting Health by Technology VII
Animated

Supporting Health by Technology VII

Op 27 mei vindt het jaarlijkse congres plaats van de Universiteit Twente en het UMCG, dit jaar in Groningen, in de Euroborg.

Bottom up Medicine, Personalized Health, een holistische aanpak gericht op wensen en mogelijkheden voor zelforganisatie. Technologie is hierbij cruciaal. Als katalysator om beter te kunnen functioneren in thuis-, werkomgeving en in de maatschappij. En, als methode om data te genereren, te verzamelen en te vertalen in zinnige en gepaste zorg op maat. Dit congres laat zien welke mogelijkheden technologie kan bieden om personalized health en bottom up medicine mogelijk te maken. 

Diverse workshops, presentaties, demo’s, een panel en een symposium belichten nieuwe toepassingen van technologie in de gezondheidszorg. Hierbij gaat het niet om een show van hypes of gadgets maar om discussies over de ethische, juridische, medische, sociale en psychologische aspecten van het gebruik van technologie voor gepersonaliseerde zorg. Centraal staat het gebruik van data-gestuurde persoonlijke coaching. De vraag is hoe data afkomstig van diverse bronnen (geodata, biomedische data, gedragsdata etc.) en diverse mobiele technologieën geanalyseerd en gepresenteerd kan worden zodanig dat een zorgverlener, een burger, patiënt daar zelfstandig mee uit de voeten kan. Cognitieve technologieën zijn op weg (Watson), maar nog steeds niet in staat om te zinvol te communiceren. 

Big data, Big Insights? Wat is Big Data, en hoe kunnen we daar zinvolle algoritmes op toepassen? Hoe kan persuasieve technologie ingezet worden voor data gestuurde feedback op maat? En hoe kan het succes of falen van data gestuurde gezondheidstechnologie aangetoond worden? Welke nieuwe methodieken zijn daarvoor nodig en hoe werken die? Thema’s die dit congres belicht, de ambitie is om nieuwe allianties te creëren tussen gezondheidszorg, industrie en wetenschap. Allianties die nodig zijn in een data gestuurde zorgorganisatie. 

De MOOC eHealth door ons ontworpen, zal tevens gelanceerd worden tijdens ons congres! 

Prof dr Andrea Gaggioli luidt het congres in en belicht hoe neuropsychologie van belang is voor gedragsbeïnvloeding in virtuele omgevingen, Prof dr Sander Klous leidt het congres uit, met een panel over Big Data, Big Health. 

Supporting Health by Technology VII
Registreer