Tips ordered by subject

Explanation about webpack

Je kan de volgende elementen binnen webhare toevoegen: poll, forum, gastenboek, formulier (ingevuld formulier kan naar webbeheerder gemaild worden en wordt online in een Excel database bijgehouden).

Hieronder zijn alle vier opties toegevoegd. Dit zijn bestaande formulieren/polls van UT websites. De verzamelnaam voor deze mogelijkheden is ‘webpack’. Als je in webhare inlogt en op ‘webpack’klikt, kun je deze toevoegen. Vervolgens link je je webpack-item aan een bestand in webhare (bijv. een word doc), en dan wordt je formulier onderaan het word document geplaat. Let op: Als jij een item in webpack aanmaakt, dan heb jij alleen de rechten om deze aan te passen. Andere mensen, die rechten voor je website hebben, kunnen er niet bij. (Wil je je rechten delen, vraag dit dan aan de webredactie). Bekijk hieronder de voorbeelden. Alle instructies m.b.t. webpack kun je vinden in de webpack-handleiding.

BELANGRIJK:

•Gebruik geen gastenboeken/forums die nog jarenlang in gebruik moeten blijven. De UT is van plan, over te stappen naar een ander websysteem. In de opvolger van webhare zullen ook weer vergelijkbare mogelijkheden zitten, maar waarschijnlijk kan een bestaand forum niet zo maar worden overgezet naar het nieuwe systeem

•Taal: knoppen in je webpack items worden getoond in de standaardtaal van je website. Zie algemene instellingen links in het menu voor meer uitleg over de taalinstellingen.

TIP: Als je het excel bestand met de ingevulde gegevens download, dan kan het gebeuren dat de gegevens niet netjes in de kolommen staan. Dit wordt veroorzaakt door verkeerde regio-instellingen op je computer. Ga naar Start à Control panel (configuratiescherm) à Regional Settings à en zet de standaard bovenaan op Dutch/Nederlands. Als je vervolgens een excel bestand uit webpack opent, dan staan de gegevens wel goed.

Mocht je geen rechten hebben om dit in te stellen, dan kun je het op de volgende manier oplossen:

- eerste kolom kiezen

- optie tekst naar kolommen kiezen (onder tab gegevens office 2007)

- opent een wizard, meteen door naar volgende

- stap 2, kies puntkomma ipv tab

- voorbeeldweergave laat zien dat dat het gewenste effect heeft

- en het bestandje is gerepareerd