See ALV 2011

Jaarverslag UT-Kring 1 oktober 2010 - 1 oktober 2011


De UT-Kring heeft vanaf 1 oktober 2010 tot 1 januari 2011 twintig nieuwe leden mogen verwelkomen. Het aantal nieuwe leden, die zich van 1 januari tot en met 24 oktober 2011 hebben aangemeld is vijfennegentig. Het is tot nu toe nog niet voorgekomen dat we zoveel nieuwe leden hebben mogen verwelkomen in tien maanden tijd. We kunnen hier wel uit concluderen dat het aanbod en de diversiteit van de workshops en activiteiten zijn vruchten gaat afwerpen. Bij de activiteiten in het tweede halfjaar van 2011 waren er drie activiteiten die bijna direct al vol waren. Dit geeft de organisatie natuurlijk wel de voldoening om op deze voet verder te gaan met organiseren. De UT-Kring heeft nu een totaal aantal leden van 832 en 422 Gewissers (incl. echtgenoot).


Open Huis

De UT-kring heeft bijgedragen aan het succes van het open huis van 17 september. Subverenigingen en activiteitencommissie hebben gezamenlijk tal van activiteiten georganiseerd om de UT-Kring onder de aandacht te brengen.


Boerderij Bosch

De nieuwe afspraken over beheer en gebruik van Boerderij Bosch krijgen steeds meer vorm, maar de afhandeling en invulling gebeurt zorgvuldig en kost tijd. De UT-Kring zal de boerderij moeten delen met Sodexo. De discussie gaat vooral over de vergoedingen. Daar zijn nog geen gedetailleerde afspraken over, maar er is zowel met het FB als met Sodexo overeenstemming over de vorm waarin dit moet gebeuren:

Enkele vaste dagdelen per week voor de UT-Kring,

Tijdens de lunchpauzes (maandag-donderdag) is er een betaalde kracht (Trudie Hondelink) namens de UT-Kring aanwezig in de Boerderij,

Bij tijdig overleg is het mogelijk dat de UT-Kring ook andere dagdelen reserveert,

De reserveringen voor Boerderij Bosch woorden eenduidig en transparant vastgelegd

Consumpties in een eigen koelkast, maar aan te schaffen via Sodexo,

Sleutelbeheer: de sleutel van de boerderij kan door een geregistreerde groep personen worden opgehaald bij de hoofdportier,

Bij grotere activiteiten kunnen we zelf voor Bedrijfshulpverlening zorgen als daartoe bevoegde mensen aanwezig zijn.

Omdat we het in en om Boerderij Bosch wat levendiger willen, worden er tussen de middag koffie met appelgebak of in de zomer ijsjes verkocht. Dus kom langs! De speciale kortingskaarten voor UT-Kringleden met de World Press foto hebben we goed verkocht. De bioscoopkaarten zijn de kaarten die het meest verkocht worden van alle kortingskaarten die aangeboden worden via de UT-Kring.


Bestuur UT-kring

Ook het bestuur van de UTkring heeft in het afgelopen jaar niet stilgezeten. Twee keer per maand zijn er op de vrijdag bestuursvergaderingen gehouden om de vereniging draaiende te houden. Het huidige bestuur bestaat uit: Frank Snels (voorzitter), Dinand Haverslag (penningmeester), Rolf Engman (senioren en beleid), Josee Wesseler (activiteiten en communicatie) en Jolinde Gosseling (activiteiten). Zeer regelmatig was ook het oud interim bestuur aanwezig (Jan Kuper en Karel de Jonge) om het bestuur te ondersteunen. In de laatste twee maanden heeft Joke Meijer meegedraaid in de functie van secretaris. En ook mag Trudie Hondelink in dit rijtje niet ontbreken. Haar inbreng bij zowel de activiteiten als bij bestuursvergadering heeft bijgedragen aan waar de vereniging nu staat.


Communicatie met subverenigingen

Het UT-Kring bestuur heeft het initiatief genomen om de band met de subverenigingen te versterken.Zo is er intensief contact geweest over de activiteiten op de open dag van 17 september en hebben verschillende bestuursleden activiteiten bezocht van de subverenigingen. Ook is het initiatief gestart om bestuursleden van subverenigingen uit te nodigen op UT-Kring bestuursvergaderingen om zo de onderlinge samenwerking te versterken.


Nieuwe subverenigingen

We hebben twee nieuwe subverenigingen in oprichting: Tai Chi en UTGolf.

Deze staan beide vermeld op de website van de UT-Kring onder subvereniging.

We wensen beide subverenigingen veel succes en veel nieuwe leden toe.Hieronder staan de activiteiten van het afgelopen jaar georganiseerd door de activiteitencommissie van de UT-Kring:


Activiteiten november/december 2010


WIJNPROEVERIJ MET WILD TAPAS

Op veler verzoek na het succes van de vorige keren, organiseren we ook dit jaar een wijnproeverij, was er op maandag 8 november een wijnproeverij. Deze werd begeleid door Dirk Vanhorenbeeck.

sint

SINTERKLAAS KOMT NAAR DE UT!

Sinterklaas was op zaterdag 27 november 2010 om 14.00 uur. Bij de UT. Het was een groot succes met een hele vrijhof vol kinderen. Op de kadootjes werd enthousiast gereageerd.

kerst

KERSTINKOPEN IN ESSEN

Er is een bus vol leden naar de kerstmarkt in Essen geweest op dinsdag 7 december 2010.


Activiteiten 2011 eerste half jaar


bonbons

VERWEN WORKSHOP BONBONS MAKEN

Op zondagmiddag 3 april in Boerderij Bosch was ere en workshop bonbons maken, Limoncello truffels van witte chocolade en gekarameliseerde notenrotsjes. Zo’n groot succes dat we het 18 december 2011 herhalen.voetbal

VOETBALWEDSTRIJD VFL WOLFSBURG –DORTMUND

Op zaterdag 29 januari 2011 rond 06.30 uur zijn we vertrokken vanaf Boerderij Bosch richting Wolfsburg.
De wedstrijd was de moeite waard evenals het bezoek aan het
Autostadt.

cosmos

KINDERACTIVITEIT: BOUW JE EIGEN WATERRAKET

Op woensdagmiddag 6 april zijn we met een aantal kinderen naar de Cosmos sterrenwacht geweest. Eerst hebben ze een voorlichting gehad over het helal, daarna gingen ze een eigen waterraket bouwen. Terug op de UT hebben we de kinderen voorzien van patat en wat te drinken.

hightea

WORKSHOP HIGH TEA IN SAMENWERKING MET HANNINKSHOF

Op zondagmiddag 17 april heet de UT-Kring in samenwerking met Hanninkshof een workshop High Tea met het thema Pasen in de Orangerie bij Hanninkshof in Usselo georganiseerd. Hier hebben we veel positieve reacties op gehad.

wenen

UT-KRING LENTEREIS WENEN & WIENERWALD

Mei vakantie van 29 april t/m 4 mei. Hebben een bus vol leden zich 6 dagen laten verwennen met deze prachtige reis naar wenen. Een gevarieerd programma, slapen in een prachtig 4**** sterren hotel de foto’s logen er niet om.

libelle

GA MEE NAAR DE LIBELLE ZOMERWEEK WE MAKEN ER EEN GEZELLIGE DAG VAN!

Met een volle bus vol gezellige vrouwen en een man zijn we naar de libelle zomerweek geweest. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

cocktail

WORKSHOP COCKTAIL SHAKEN & ENTERTAINMENT

Op dinsdag 7 juni is er in Boerderij Bosch een workshop cocktails & entertainment geheel in Caribische stijl geweest.
De coctails waren verukkelijk evenals de tropische spiesjes op de Barbeque.Het was ook prachtig weer dus we hebben heerlijk buiten gezeten.

Activiteiten 2011 tweede half jaar

OPENDAG UT

Op zaterdag 17 september hebben we in samenwerking met wegnahetwerk.nl flink uitgepakt op het open huis van de UT. We hebben er op die dag 8 nieuwe leden bij gekregen. Voor de leden was er de mogelijkheid om op vertoon van ledenpas een goodybag te ontvangen. Bij Boerderij Bosch waren er leuke activiteiten georganiseerd zoals bloemschikken en cupcakes versieren. Verschillende subverenigingen hebben zich op uitstekende wijze gepresenteerd.lunch

BROODJE UT-KRING

Na het grote succes van de vorige keer, is er in de lustrumweek een broodje UT-Kring in samenwerking met Sodexo georganiseerd van 13 t/m 15 september. We hebben veel leden met collega’s mogen begroeten.

taart

WORKSHOP TAART MAKEN

Na het succes van de vorige keer, zijn we op zondagmiddag 2 oktober een boetseertaart gaan maken. De resultaten waren verbluffend.Het was een super gezellig middag.

indonesie

INDONESISCHE MIDDAG BIJ DE UT-KRING BEGINT OM 16.00 UUR

Op zondagmiddag 23 oktober was er in Boerderij Bosch een Indonesische Middag georganiseerd. Het was een hele sfeervolle middag met een uitgebreid 3-gangen menu voor maar €15,-. De muziek waarin we zelf ook inbreng hadden was erg leuk om te doen. Het eten heerlijk.

turks

WORKSHOP TURKS KOKEN

Op woensdag 2 november is er in Boerderij Bosch een workshop Turks koken georganiseerd. Er stonden diverse traditionele Turkse gerechten op het menu. Zelf hebben we het voor- en hoofdgerecht gemaakt onder deskundige leiding. Er waren een paar kleine technische opstart probleempjes maar het is een super gezellige avond geworden.

sigaar

WORKSHOP SIGAREN MAKEN

Woensdag 9 november is er een workshop sigaren maken georganiseerd. Deze workshop werd gegeven door Ria Bos. Zij is een van de weinige mensen die al jaren lang in Europa sigarenproeverijen en demonstraties verzorgt.