UTFacultiesTNWClustersResearch groupsMCBPNewsKWF - Only for men - Stichting Mannen voor Mannen - Interview met Leon Terstappen

KWF - Only for men - Stichting Mannen voor Mannen - Interview met Leon Terstappen EEN BLOEDTEST VOOR BEHANDELING OP MAAT VAN UITGEZAAIDE PROSTAATKANKER.

Ons doel: een bloedtest voor behandeling op maat van uitgezaaide prostaatkanker

De komende periode zetten wij ons in om een project van Universiteit Twente en Erasmus MC te ondersteunen. Dit project is gericht op een bloedtest die uitwijst of hormoonbehandeling bij uitzaaiingen de juiste behandelmethode is. Deze hormoontherapie helpt veel mannen namelijk met uitgezaaide prostaatkanker om de ziekte onder controle te houden. Helaas zijn er gevallen waar de tumor resistent wordt tegen de behandeling. Daarom richt dit onderzoek zich op een nieuwe bloedtest-techniek die voorspelt of de tumor resistent zal worden. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat er sneller naar andere behandelingen uitgeweken kan worden.

Doe mee: meer acties en evenementen voor het goede doel

Naast een regelmatig terugkerende loterij, verkopen wij merchandise waarvan de opbrengsten onderzoek ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan wielerkleding die ideaal is voor onze sportevents! Daarnaast verkopen we in de winkels ook metalen pins met het vuist-logo en organiseren we geregeld events zoals het jaarlijkse Mannen voor Mannen Heren Dubbel Tennistoernooi.

Over KWF Kankerbestrijding

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. Voor al die miljoenen mensen maakt het KWF al ruim 71 jaar het verschil.

KWF Kankerbestrijding zet zich in voor initiatieven die mensen verder helpen. Dat betekent niet alleen bestrijding, maar ook een beter leven met de ziekte. Of je nu kanker wilt voorkomen, net de diagnose hebt gehad, midden in de behandeling zit, of je afvraagt hoe het verder gaat. Het KWF zorgt voor initiatieven die mensen ondersteunen, zoals centra voor leven met en na kanker en het platform kanker.nl. Ook werken zij, samen met duizenden anderen die zich inzetten voor dit doel, aan levensveranderend onderzoek waar patiƫnten snel wat aan hebben.