See Courses

Cursus UltrasoundBegrip, Inzicht en Hands-on Training

Het gebruik van ultrasound neemt de laatste jaren een vlucht, zowel in het onderzoek als het gebruik binnen de medische wereld. In steeds meer richtlijnen wordt het gebruik van ultrasound opgenomen bij het uitvoeren van interventies.P:\TNW\TG\Group\Werkmappen\ECTM\ECTM - Imaging\Ultrasound - PAO\Fotos\2.png

DOEL

Het doel van deze cursus is dat cursisten aan het einde van de training in staat zijn zelfstandig en gestructureerd ultrasound te kunnen toepassen op het menselijk lichaam.

OPZET EN DUUR

De cursus bestaat uit twee dagen, waarbij ieder dagdeel een eigen focus heeft.

De cursisten zullen vooraf toegang krijgen tot een e-learning, die voor aanvang van de cursus gevolgd dient te zijn.

Dag 1

De ochtend staat in het teken van het opdoen/ophalen van de vereiste kennis van ultrageluid via een theoretisch blok. Deze theorie beslaat principes rondom geluid, golven en artefacten. Vervolgens wordt er geoefend op een simulator om meer gevoel te krijgen voor beeldopbouw en vlakperceptie. De tweede helft van de dag draait om het hands-on oefenen op mede-deelnemers, waarbij het abdomen gescand wordt en theoretische en praktisch enige knoppenkennis (knobology) wordt opgedaan.P:\TNW\TG\Group\Werkmappen\ECTM\ECTM - Imaging\Ultrasound - PAO\Promotie\Simulator.JPG

Dag 2

Doel is het uitvoeren van gestructureerd ultrasound onderzoek. Eerst wordt er middels theorie ingegaan op de principes van gestructureerd scannen. Het grootste deel van de dag zal draaien om hands-on oefenen van gestructureerd abdominaal onderzoek. Gedurende de dag zal er middels simulator training naar de effecten van de eerder genoemde ‘knobology’ gekeken worden. De dag zal afgesloten worden met een vooruitblik op de mogelijk- en moeilijkheden van functionele metingen met ultrasound.

Een overzicht van de cursusopzet is hier te bekijken.

VOOR WIE

Deze cursus is opgezet voor medisch specialisten, technisch geneeskundigen en anderen uit het medisch werkveld. Medische (basis) kennis is een vereiste.

De cursus is opgezet en georganiseerd door het Experimental Center for Technical Medicine, gelegen op het Universiteit Twente terrein te Enschede.

Kosten van de cursus: €750,-

REGISTRATIE EN INFORMATIE

De eerstvolgende cursusdata en het inschrijfformulier staan hier.

Wilt u meer of andere informatie, vul dan dit informatie-verzoekformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.