Vacancies Archive

Vacature: hyperthermie behandelaar in het AMC

Vacature: Hyperthermie behandelaar en technische innovatie

Betreft: Contract voor onbepaalde tijd, voor 28-32uur per week (schaal 10)

Aanvang: Per 1 mei

Onderneming

Het AMC is meer dan een ziekenhuis alleen. Het is een wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs zijn geïntegreerd, en waarin het altijd om mensen draait. Een academische wereld vol mogelijkheden voor talenten die een plek zoeken om te excelleren. Groot denken. Durven dromen, Internationaal samenwerken. En je nooit laten beperken door ‘kan niet’ of ’lukt toch niet’. Dát is de mentaliteit in het AMC.

Divisie

De divisie Beeldvormende Specialismen en Onderzoek- en Behandelcentrum, bestaat uit de afdelingen: Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, Radiotherapie en Revalidatie. De 4 afdelingen werken multidisciplinair, ondersteunen andere specialismen binnen het AMC en haar partnerziekenhuizen en zien zich de komende jaren uitgedaagd tot verdere integratie van de beeldvormende technieken. De afdelingen werken met de meest moderne apparatuur en hebben hun eigen profielen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Binnen de divisie is ruim aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers.

Afdeling

In het AMC worden op de afdeling Radiotherapie jaarlijks ruim 1700 nieuwe patiënten behandeld. De afdeling is voorzien van de meest moderne apparatuur, bestaande uit 6 versnellers met conebeam CT, 2 CT-simulatoren en heeft een uitgebreide praktijk voor hyperthermie en brachytherapie. Er wordt gewerkt met moderne technieken, zoals Vmat, IMRT, stereotaxie en 4D-CT. De afdeling werkt op twee locaties: het AMC en het Flevoziekenhuis te Almere. De hyperthermie vindt in Amsterdam plaats. Hyperthermie versterkt het effect van radiotherapie en/of chemotherapie door de verwarming van tumoren. De behandeling zoals die in het AMC wordt toegepast, is gebaseerd op toepassing van RF-velden. De afdeling radiotherapie is een dynamische en stimulerende omgeving, met een plezierige werksfeer, waarin ruimte is voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Taken

Hyperthermie is een speerpunt van de afdeling Radiotherapie en is sterk in ontwikkeling. Als hyperthermie specialist gebruik en ontwikkel je complexe apparatuur in een zwaar medisch taakveld. De afdeling heeft een interne opleiding tot hyperthermie-behandelaar (duur 9 maanden). Naast het uitoefenen van de directe patiëntenzorg ligt het zwaartepunt van deze functie op het ontwikkelen en toepassen van nieuwe behandeltechnieken. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de andere behandelaars, de medisch specialisten en fysici/technici van de afdeling Radiotherapie. Technische innovatie zal dan ook 50% van de invulling van deze functie zijn.

Vereisten

Je hebt een WO werk- en denkniveau op het gebied van medische technologie. De ideale kandidaat beschikt over een stimulerende stijl van werken, zowel in de behandeling van kankerpatiënten als in het initiëren van veranderingen op technisch gebied. Je bent flexibel en een enthousiaste multidisciplinaire teamspeler. Een hoge mate van zelfstandigheid en het in staat zijn tot samenwerken zijn voorwaarden om deze functie goed te kunnen vervullen.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maud Keltjens, teamleider (020-5667976, m.keltjens@amc.uva.nl) of Dr. Hans Crezee, fysicus en principal investigator voor hyperthermie onderzoek (h.crezee@amc.uva.nl, 020-5667963).

We maken graag kennis met je!