Vacancies Archive

Promovendus Micromilieu Pancreas Carcinoom - AMC ism Erasmus MC

VACATURE

Vacaturenummer


Vacaturetitel

Promovendus Micromilieu Pancreas Carcinoom 


 

  

Vacature detailsFunctie

Het AMC Amsterdam zoekt een enthousiaste onderzoeker voor het project ‘The role of the tumor microenvironment of pancreatic cancer to predict treatment outcome’. In dit door het Alpe d’Huzes/KWF Kankerbestrijding gefinancieerde project wordt u aangesteld als junior-onderzoeker met als doel te promoveren op het onderhavige onderzoek. U onderzoekt in hoeverre functionele beeldvormende technieken zoals MRI en PET een rol kunnen spelen bij het voorspellen van de uitkomst van de behandeling van pancreascarcinoom.

 

Projectomschrijving

Pancreascarcinoom is een moeilijk behandelbare en doorgaans dodelijke ziekte. Dit komt onder andere door de voor deze tumoren kenmerkende verbindweefseling, slechte doorbloeding en zuurstoftekort. De prognose van patiënten die (waarschijnlijk) geopereerd kunnen worden, kan mogelijk verbeterd worden door voorafgaand aan de geplande operatie de tumoren te behandelen met bestraling en chemotherapie. De waarde van deze preoperatieve behandeling wordt momenteel onderzocht in een grote Nederlandse gerandomiseerde fase III studie, PREOPANC. Omdat de behandeling bijwerkingen zal hebben en niet voor iedereen effectief zal blijken, zullen wij in dit project op zoek gaan naar praktische methodes die de uitkomst van de ziekte en de effectiviteit van de behandeling kunnen voorspellen. Hierbij zullen we gebruik maken van beeldvormende technieken zoals MRI en PET om de verbindweefseling, slechte doorbloeding en zuurstoftekort in tumoren in beeld kunnen brengen. De uitkomsten van deze metingen zullen we vergelijken met microscopische analyses. Voor dit laatste werkt u nauw samen met een andere promovendus op dit project.

Organisatie
Het onderzoek wordt uitgevoerd op de afdelingen Medische Oncologie, Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, Radiotherapie, Chirurgie, Pathologie en het Laboratorium voor Experimentele Oncologie en Radiobiologie van het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam, in nauwe samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum.

Wij vragen
U heeft een afgeronde universitaire (master) opleiding in de geneeskunde, technische geneeskunde of gezondheidswetenschappen. U heeft belangstelling voor beeldvormende technieken zoals MRI en PET en

bent bereid om u acquisitietechnieken en postprocessing methodes eigen te maken. Daarnaast heeft u affiniteit met oncologie en patiëntenzorg. U beschikt over relevante statistische kennis en goede contactuele eigenschappen. U heeft een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels en spreekt vloeiend Nederlands. U bent bereid om gedurende het onderzoek in Amsterdam te werken en regelmatig naar het EMC in Rotterdam en andere participerende ziekenhuizen te reizen.

Wij bieden
De duur van het onderzoeksproject is 4 jaar en dient uit te monden in een promotie. U wordt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 18 maanden aangeboden, die bij voldoende voortgang wordt verlengd tot 4 jaar. U wordt aangesteld bij de AMC Medical Research BV. De aanstelling is 1.0 fte. Een dagtaakomvang van 0,8 fte is bespreekbaar; de projectduur wordt dan diensovereenkomstig verlengd. Salaris op basis van een fulltime aanstelling is in het eerste jaar schaal 21, salaris 2.141,= bruto tot 2.743,= bruto in het vierde jaar (CAO-UMC).

Inlichtingen

Dr. Hanneke W.M. van Laarhoven, tel. 020-5665955, e-mail: h.vanlaarhoven@amc.uva.nl. dr. M. F. Bijlsma, m.f.bijlsma@amc.uva.nl; prof. Dr. C.J.A. Punt, c.punt@amc.uva.nl Sollicitatie via: AMC.nl/vacatures