Alumni vertellen

Siemens Healthcare - Pasquelle van der Jagt

Pasquelle van der JagtPasquelle van der Jagt is 26 jaar en werkt als Lifecycle account manager bij Siemens Healthcare. Ze studeerde TG van 2004 tot 2011 en deed haar master in de richting Robotics & Imaging.


Pasquelle volgde op het VWO het N&G profiel met extra wiskunde B2. Al snel bleek dat ze ‘iets’ technisch en ‘iets’ medisch wilde studeren. Technische Geneeskunde was toen net nieuw en nog erg onbekend, maar na het bezoeken van de open dag ‘was ze direct om’.

Haar afstudeeronderzoek bij de Kinderurologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht was gericht op het afbeelden van kleine zenuwen in de onderrug die de blaas aansturen. Pasquelle: ‘Dit omdat er kinderen zijn die hun urine niet goed kunnen ophouden, alleen weten we tot op de dag van vandaag niet precies waardoor dat komt. Door een speciaal onderzoek op de MRI te ontwikkelen, kunnen we nu voor het eerst inzicht krijgen in het verloop van deze zenuwen. Hiermee hopen we deze kinderen te kunnen helpen’.


Pasquelle wilde graag meer leren van het bedrijfsleven en koos voor een baan bij Siemens Healthcare, een wereldspeler op het gebied van medische beeldvorming. ‘Als starter krijg ik daar veel ruimte om te leren. Zo heb ik eerst een paar maanden als projectmanager gewerkt en in mijn huidige functie adviseer ik ziekenhuizen over de mogelijkheden om bijvoorbeeld high-end apparatuur te behouden, over innovatieve klinische toepassingen en een efficiënter gebruik van hun systemen. Binnen Siemens Healthcare zijn ze erg enthousiast over mijn studieachtergrond. Het is immers de enige universitaire opleiding waarbij je diepgaande kennis over de techniek combineert met bijna twee jaar werkervaring in het ziekenhuis’.


13122012