Brieven eerstejaars

Brief eerstejaars studenten

Eerstejaars studenten Technische Geneeskunde (Cohort 14)uw kenmerk


telefoon

053 4893300

ons kenmerk

TG/140041/CK

fax

053 4893288

datum

24 juli 2014

e-mail

tgtnw@utwente.nl

cc


betreft

Informatie over de opleiding, studievereniging en start van het collegejaar 2014-2015

Beste eerstejaars studenten,


Welkom bij de opleiding Technische Geneeskunde (TG). De opleiding start op 1 september 2014. In deze brief willen we je alvast informeren over allerlei zaken, die van belang zijn voor een goede start van je studie.


Introductiedag TG

Op 1 september begint het collegejaar 2014-2015 met een introductie op de opleiding. Je krijgt de nodige inhoudelijke en praktische informatie. We laten je zien waar informatie te vinden is en hoe je kunt inschrijven voor vakken en tentamens; op deze dag is een laptop noodzakelijk. Neem ook de brief met inlog- en emailgegevens van CSA mee.

De introductie op 1 september start om 10.30 uur. Je wordt verwacht in Noordhorst (NH 209).


Kick-in

Voorafgaand aan de introductiedag van de opleiding zijn de introductieweken van de Universiteit Twente. Over deze zogenaamde Kick-in weken word je apart geïnformeerd.


E-mail

Communicatie vindt plaats via je UT e-mailadres; de inloggegevens ontvang je in een brief van de Centrale Studenten Administratie (CSA) van de Universiteit Twente. Belangrijk is dat je de mail regelmatig checkt.

Paradoks

Paradoks is de studievereniging van de opleidingen Technische Geneeskunde en Biomedische Technologie. De vereniging heeft een ruimte in de kelder van gebouw De Horst. In dit gebouw vindt het meeste onderwijs van beide opleidingen plaats. Meer informatie over Paradoks en wat de vereniging zoal doet kun je vinden op de website (www.paradoks.utwente.nl ) en in de bijgesloten brief.


Boeken

Voor je studie heb je een flink aantal studieboeken nodig. In de onderwijscatalogus Osiris (https://osiris.utwente.nl/student/OnderwijsCatalogus.do ) kun je bekijken welke boeken voor een vak/module verplicht resp. aanbevolen zijn. In de bijlage vind je een lijst met boeken die je voor het 1e semester nodig hebt.

Bij de studievereniging Paradoks kun je voor een gereduceerde prijs studieboeken aanschaffen. Je kunt hier een pakket kopen dat je het 1e semester en de rest van je studie gaat gebruiken. Om via Paradoks boeken te kunnen kopen moet je lid worden van deze studievereniging.Vaccinatie

In het eerste jaar ga je in april 2015 op stage in de kliniek. Hiervoor is het noodzakelijk (en verplicht) dat je beschermd bent tegen Hepatitis B; je wordt hiervoor gevaccineerd. De eerste vaccinatie vindt plaats op vrijdag 5 september. Verdere informatie over deze vaccinaties krijg je op de introductiedag.


We denken je hiermee de belangrijkste informatie voor de start van de opleiding gegeven te hebben. Meer informatie krijg je op de introductiedag. Contactgegevens van opleiding en studievereniging zijn te vinden op de website.

We wensen je een fijne vakantie en zien uit naar je komst op 1 september!


Met vriendelijke groet, mede namens de staf van de opleiding TG


Description: P:\TNW\TG\Group\Archief\3.   TG\3.3.   Medewerkers\3.3.1.   Onderwijsstaf\Miedema, Heleen\scan0005.jpgHeleen Miedema

Opleidingsdirecteur Technische Geneeskunde