Archief

Informatiebrief


betreft

Informatie over de opleiding, studievereniging en start van collegejaar 2013-2014
Beste student Technische Geneeskunde,


Welkom bij de opleiding Technische Geneeskunde (TG). De opleiding start op 2 september 2013. In deze brief willen we je alvast informeren over allerlei zaken, die van belang zijn voor een goede start van je studie.


Introductiedag TG

Op maandag 2 september begint het collegejaar 2013-2014 met een introductie op de opleiding. Je krijgt de nodige inhoudelijke en praktische informatie. We laten je zien waar informatie te vinden is en hoe je kunt inschrijven voor vakken en tentamens. Daarom heb je op deze dag een laptop nodig.

De introductie op maandag 2 september start om 10.30 uur. Je wordt verwacht in Noordhorst NH209.


Kick-in

Voorafgaand aan de introductiedag van de opleiding zijn de introductieweken van de Universiteit Twente. Over deze zogenaamde kick-in weken wordt je apart geïnformeerd.


Website en e-mail

Informatie over de opleiding is te vinden op onze website www.utwente.nl/tg. Communicatie vindt voornamelijk plaats via je UT e-mailadres; de inloggegevens ontvang je in een brief van de Centrale Studenten Administratie (CSA) van de Universiteit Twente. Belangrijk is dat je de e-mail regelmatig checkt.


Paradoks

Paradoks is de studievereniging van de opleidingen Technische Geneeskunde en Biomedische Technologie. De vereniging heeft een ruimte in de kelder van het gebouw de Horst. Meer informatie over Paradoks en wat de vereniging zoal doet kun je vinden op de website (www.paradoks.utwente.nl ) en in de bijgesloten brief.


Boeken

Voor je studie heb je een flink aantal studieboeken nodig. In de onderwijscatalogus Osiris (www.utwente.nl/onderwijssystemen/osiris ) kun je bekijken welke boeken voor een vak verplicht resp. aanbevolen zijn. In de bijlage vind je een lijst met boeken die je voor het 1e semester nodig hebt.

Bij de studievereniging Paradoks kun je voor een gereduceerde prijs studieboeken aanschaffen. Je kunt hier een pakket kopen voor het 1e semester. Om via Paradoks boeken te kunnen kopen moet je lid worden van deze studievereniging.
Vaccinatie

In het eerste jaar ga je in april 2014 op stage in de kliniek. Hiervoor is het noodzakelijk (en verplicht) dat je beschermd bent tegen Hepatitis B. Daarvoor zijn meerdere vaccinaties nodig. De eerste vaccinatie vindt plaats op vrijdag 6 september. Verdere informatie over deze vaccinaties krijg je op de introductiedag.


We denken je hiermee de belangrijkste informatie voor de start van de opleiding gegeven te hebben. Meer informatie krijg je op de introductiedag. Contactgegevens van opleiding en studievereniging zijn te vinden op de website.

We wensen je een fijne vakantie en zien uit naar je komst op maandag 2 september.


Met vriendelijke groet, mede namens de staf van de opleiding TGHeleen Miedema

Opleidingsdirecteur Technische Geneeskunde