Tentamenregels

Regeling aanvragen 3de kans is vervallen

Regeling aanvragen van 3de kansen is vervallen

De UT heeft aan het begin van het collegejaar 2013-2014 besloten om de regeling met betrekking tot het aanvragen van derde (en volgende) kansen niet meer verplicht te stellen.  

De opleiding Technische Geneeskunde heeft deze regeling altijd in stand gehouden omdat uit ervaring blijkt dat het de student stimuleert nog eens extra goed na te denken over de haalbaarheid van een (her)tentamen en over de planning hiervan samen met andere studie en of privé activiteiten.

Door het besluit van de UT wordt deze regeling echter niet meer ondersteunt door de systemen en diensten en we merken nu dat hierdoor de procedure niet meer goed wordt uitgevoerd. De opleiding heeft dan ook besloten te stoppen met de 3de kans procedure.

Met ingang van 1 maart 2014 hoeven TG Studenten geen toestemming meer aan te vragen voor een derde (of volgende) kans. Je kunt je gewoon inschrijven voor het tentamen en vervolgens ook zonder toestemming van de examencommissie deelnemen.

Natuurlijk blijft het zinvol om goed na te denken over de haalbaarheid van een (her)tentamen en over de planning en voorbereiding ervan. Jullie blijven daarom ook van harte welkom om je voorbereiding, planning en keuzedilemma’s met de studieadviseurs te bespreken.