Tentamenregels

Procedure inschrijven voor onderwijs en toetsen

Begin juli 2014 is de inschrijfkoppeling tussen OSIRIS en Blackboard gerealiseerd. Dit betekent dat als je je in OSIRIS inschrijft voor een cursus en/of toets, je ook automatisch bent ingeschreven voor de bijbehorende Blackboard course.

Consequenties voor jou?

Deze wijziging heeft een aantal gevolgen voor jou als student:

  • Studenten moeten zich, conform de inschrijfregels, in OSIRIS inschrijven om toegang te krijgen tot de Blackboard course. Informatie omtrent in en uitschrijven voor onderwijs is beschikbaar via de website van Student Services.
  • Studenten kunnen zich niet meer zelf via Blackboard in en uitschrijven voor een course.
  • Uitschrijven voor een cursus uit OSIRIS betekent uitschrijving uit de Blackboard course.

Wanneer zijn de Blackboard courses beschikbaar?

Na inschrijving in OSIRIS ben je binnen 10 minuten ook ingeschreven in de Blackboard course. Elke course wordt 2 weken voor aanvang van een kwartiel automatisch beschikbaar voor studenten. Alle inschrijvingen in de periode hiervoor worden wel verwerkt, maar zijn nog niet meteen zichtbaar voor de student. (De inschrijfperiode per kwartiel kan je terugvinden op de website van Student Services.)

Ik ga een onderdeel van een TOM-module volgen. Moet ik me inschrijven voor de module in OSIRIS om in Blackboard te kunnen?

Als je een onderdeel van een module volgt, schrijf je dan NIET in voor de module in OSIRIS. Meld je dan bij BOZ van TG, BOZ-TG-CES@utwente.nl (cc. aan TGstudieadviseurTNW@utwente.nl ) met een inschrijfverzoek voor de betreffende Blackboard course. Meldt tevens bij de module coördinator welk onderdeel je gaat volgen en zorg dat je jezelf goed informeert over de wijze en data waarop je het vak kan afsluiten.

Inschrijftermijnen in Osiris:

Voor informatie over in en uitschrijftermijnen van Tom modules, klik hier
Voor informatie over in en uitschrijftermijnen voor niet-Tom onderwijs, klik hier

Meer informatie

Voor meer informatie over de inschrijfkoppeling kan je terecht onder de FAQ op de website onderwijssystemen of bij de facultaire Blackboardondersteuner. Kom je er echt niet uit, neem dan contact op met één van de studieadviseurs van TG.